Élet-Stílus

Schumi csalódott, de bíznak benne

Michael Schumacher számára csalódást jelentett a kínai hétvége, miután csak a 10. helyen végzett a sanghaji futamon.

A német Michael Schumacher egy szabadedzéstől eltekintve valamennyi gyakorláson, időmérőn és futamon kikapott csapat- és honfitársától, Nico Rosbergtől, és sokan keményen kritizálták a tőle okkal-joggal elvárható eredmények elmaradása miatt.

A három év kihagyás után idén visszatérő német pilóta azonban eddig megőrizte optimizmusát, a kínai futamot követően viszont változott a helyzet, már a hétszeres világbajnok sem titkolta a csalódottságát, miután a 10. helyen intették le vasárnap.

„Ez a verseny csalódást jelentett a számomra. Az egész hétvége nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ahogy reméltem. Volt néhány dolog, amiben előbbre léptem, de összességében nem távozok jó szájízzel Sanghajból” – magyarázta a pályafutása során 91. futamgyőzelmet arató élő legenda, akinek visszatérése óta a dobogó közelében sem volt. Bahreinben hatodik, Ausztráliában tízedik volt, Malajziában pedig technikai problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt, ellenben a nála 17 évvel fiatalabb csapattársa hasonló feltételek mellett kétszer ötödik, kétszer pedig harmadik volt.

Rosberg alaposan „elverte”, több mint hét tizedmásodperccel előzte meg a szombati kvalifikációs edzésen (jóllehet, más beállítást használt, de ez akkor is kínos…), ennek ellenére a Mercedes-csapat vezetői továbbra is bíznak a korábbi hétszeres vb-elsőben.

„Nyugodtan hátradőlhetett volna a kanapéján, ő azonban visszatért, mert egy harcos típus, nagy küzdő, és annyit adott már ennek a sportágnak, hogy megérdemli a támogatást” – mondta a Merecedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug, akinek meggyőződése, hogy Schumi sokkal jobban fog szerepelni a következő futamokon.

Rosberg is biztos abban, hogy Schumi lesz még jobb is. „A szezon előtt arra számítottam, hogy fej fej mellett leszünk majd, de Michael már a következő futamon is versenyképes lehet. Kettőnk összecsapása remek lenne, és a csapatnak is jót tenne” – nyilatkozta Rosberg, aki állítja, a Merecdesszel komolyan számolni kell a jövőben.

„Biztatóan alakulnak a dolgaink. Ezen a hétvégén sikerült kihoznunk a maximumot az autóból, és a taktikánk is jó volt. Optimista vagyok a jövőt illetően” – tette hozzá.

A 2010-es Forma-1-es világbajnokság három hét múlva az első európai helyszínen, Barcelonában folytatódik – talán már egy új Schumival – pardon: a régivel…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik