Élet-Stílus

Összecsaptak Balzsay legyőzői

Bedák Pál megszerezte hetedik győzelmét a profik között, míg Robert Stieglitz pontozással védte meg övét Eduard Gutknechttel szemben.

A monokli.com internetes szaklap beszámolója szerint a Pimpa becenévre hallgató, légsúlyú magyar bunyós a mexikói Edgar Jimenez ellen lépet ringbe a szombat esti, magdeburgi gálán, és egyhangú pontozással nyerte meg a hatmenetes mérkőzést.

Az ítészek öt menetben Bedák Pált látták jobbnak, míg az egy döntetlen mellett nyolc győzelmet és immáron négy vereséget számláló mexikóinak egy menetet „adtak”, azaz mind a hármuknál 59-55 arányban a 24 éves Bedák nyert, így továbbra is veretlen.

Ugyancsak Magdeburgban csaptak össze Balzsay Károly korábbi legyőzői, a tét a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címe volt. Robert Stieglitz és Eduard Gutknecht nagy csatát vívott egymással, amelynek végén a pontozók döntöttek – 119-108, 117-111, 117-110 arányban az orosz születésű címvédő javára. Stieglitz második címvédésén van túl azok után, hogy tavaly augusztusban, Budapesten elvette az övet Balzsaytól. Gutknecht, aki decemberben, Söldenben verte a magyart, pályafutása során első alkalommal kapott ki.

Vető győzött

A svájci Tramelanban a könnyűsúlyú Vető Gábor karrierje első profi címmérkőzésén lépett ringbe. A 21 esztendős magyar a Boksz világtanács (WBC) betöltetlen junior vb-övéért bokszolt, és technikai KO-val nyert a tanzániai Omari Ramadan ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik