Élet-Stílus

Nyert a Roma, kikapott a Milan – videó

Az AS Roma hátrányból felállva 2-1-re megnyerte a fővárosi derbit a Lazio ellen, ezzel pedig ismét az élre állt az olasz labdarúgó-bajnokságban.

A Roma csapnivalóan futballozott az első félidőben, így a Lazio teljesen megérdemelten vezetett a szünetben Rocchi góljával. A 32 éves csatár egy nagyszerű kiugratás után helyezett 11 méterről a kapuba kivetődő Julio Sergio mellett. A második félidő elején ismét főszerepbe került a Roma brazil kapusa, aki kivédte Floccari rossz büntetőjét.

Tottit és De Rossit a szünetben lecserélte Ranieri edző, és az egyik új embere, Taddei harcolta ki azt a tizenegyest, amelyet értékesítve Vucinic egyenlített. A feljavuló Roma a győztes gólt is megszerezte: Vucinic szabadrúgásból, 17 méterről a szétrebbenő sorfalat átlőve bombázta a léc alá a labdát. A Lazio 10 emberrel fejezte be a derbit, amelynek végén egymásnak estek a játékosok, „jó kis” lökdösődés kezdődött a gyepen. A Roma győzelmével ismét a tabella élére állt, egy pont az előnye az Interrel szemben.

Az AC Milan alighanem kiszállt a bajnoki versenyfutásból, miután 2-1-es vereséget szenvedett a Sampdoria otthonában. A milánói csapat Borriello fejesgóljával a szünetben még vezetett, miután a félidő hajrájában a hazaiak több egyenlítési lehetőséget is elpuskáztak. A Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó Sampdoria aztán az 54. percben két legyet ütött egycsapásra: Cassano kiharcolt és értékesített egy büntetőt, ráadásul „kiállította” a vele szemben gólhelyzetben szabálytalankodó vendégvédőt, Bonerát.

Az AC Milannak ugyanakkor még tíz emberrel is volt helyzete, de sorrendben Gattuso, Borriello és Ronaldinho sem élt a lehetőségével. A Sampdoria az utolsó tíz percben játszott úgy, ahogy az elvárható egy emberfórban lévő csapattól, s Pazzini fejesével végül meg is nyerte a meccset.

Győzelmével a genovai alakulat feljött a BL-selejtezőt érő negyedik helyre, a Palermo pedig visszaesett az ötödikre, miután ikszelt a Cagliariban. Persze esetében a döntetlen is nagy szó, hiszen a 88. percben még 2-0-ra vezetett a vendéglátó szárd együttes, ugyanakkor a hátralévő időben Miccoli és Hernandez is betalált a szicíliaiak részéről.

A Napoli a hetedik helyre taszította a Juventus azzal, hogy Lavezzi duplájával 2-1-re nyert a Koman Vladimirt és Gosztonyi Andrást a kispadján jegelő Bari otthonában. A Fiorentina a 10. helyre esett vissza a tabellán, miután kikapott a kiesőhelyen álló Atalantától. A jól hajrázó, legutóbbi hat mérkőzéséből négyet megnyerő bergamói együttest már csak két pont választja el a bennmaradást jelentő 17. helytől.

Serie A, 34. forduló:

Lazio-AS Roma 1-2 (1-0)
Gól: Rocchi (15.), Vucinic (53.,65, az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Ledesma (90.)
Lazio: Muslera – André Dias, Stendardo (Biava, 7.), Radu – Lichtsteiner (Zarate, 65.), Brocchi, Ledesma, Mauri, Kolarov – Rocchi, Floccari (Cruz, 75.)
Roma: Julio Sergio – Cassetti, Juan, Burdisso, Riise – Pizarro, De Rossi (Taddei, 46.), Perrotta – Totti (Menez, 46.) – Vucinic (Brighi, 83.), Toni


Sampdoria-AC Milan 2-1 (0-1)



Gól: Cassano (54., 11-esből), Pazini (90.), ill. Borriello (20.)

Kiállítva: Bonera (53., Milan)

Atalanta-Fiorentina 2-1 (1-0)


Gól: Adriano (6.), Tiribocchi (69.), illetve Montolivo (75.)

Kiállítva: Gobbi (90., Fiorentina)

Bari-Napoli 1-2 (0-1)


Gól: Almiron (76.), ill. Lavezzi (28., 57.)

Cagliari-Palermo 2-2 (1-0)


Gól: Cossu (28.), Jeda (87.), ill. Miccili (88.), Hernandez (90.)

Catania-Siena 2-2 (1-0)


Gól: Lopez (11.), Biagianti (50.), ill. Maccarone (49.), Vergassola (69.)

Parma-Genoa 2-3 (0-1)


Gól: Lanzafame (60.), Bocchetti (62., öngól), ill. Palacio (33., 52.), Fatic (73.)

Udinese-Bologna 1-1 (0-1)


Gól: Di Natale (90.), ill. Zapata (3., öngól)

Korábbi eredmények:

Chievo-Livorno 2-0
Internazionale-Juventus 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik