Élet-Stílus

A Győr elbukta a BL-elődöntőt

Nem jutott be a fináléba a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 24-20-ra kikapott a Valcea otthonában.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének múlt heti, győri mérkőzésen 25-25-ös döntetlen született, így a Valcea 49-45-ös összesítéssel került a sorozat fináléjába. A román csapat ellenfele a címvédő dán Viborg lesz. A tavaly döntős magyar alakulat zsinórban negyedik alkalommal jutott el a legjobb négyig az első számú európai kupasorozatban.

Jól kezdett a Győr, védekezésben keményen „odatette” magát, elől pedig az első mérkőzésen kicsit szürkébben teljesítő Vérten és Görbicz is betalált. A bírók hamar meg akarták fogni a meccset: Spiridont például 8. perc derekára kétszer is kiállították.

Komoly, kiélezett csata zajlott a parketten, ziccerbe nagyon nehezen kerültek a csapatok, így előtérbe kerültek az átlövések, ebben a műfajban pedig a magyar bajnok – főként Görbicz és Amorim révén – érzékelhetően jobban „fel volt fegyverezve”.

A dán játékvezetők nem ijedtek meg a pokoli hangulattól, remekül vezették a találkozót, amelynek szünetében egy góllal vezetett a román együttes.

A fordulást követően egy darabig továbbra is hullámzó volt a játék: előbb a Valcea húzott el három góllal, majd a Győr egyenlített két perc alatt (13-13). Aztán Amorim kiállítása nyomán ismét nehéz helyzetbe került a magyar együttes, megint három gólra duzzadt a hazai előny. A magyarok egyre többet hibáztak támadásban, ezekből pedig rendre leindult a román bajnoki címét a hét közben bebiztosító Valcea (18-13).

Konkoly Csaba természetesen időt kért, de a románok a hátralévő tíz percre tökéletesen be tudták osztani tetemes előnyüket, és magabiztosan harcolták ki a továbbjutást.

Női BL, elődöntő, visszavágó:
Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 24-20 (11-10)
Ramnicu Valcea, v.: Pedersen, Mortensen (dánok)
Gól: Nechita 7, Neagu 5/3, Manea 4, Stanca, Vizitiu, Simkuite 2-2, Meirosu-Fiera, Puscasu 1-1, illetve Görbicz 6/3, Kovacsics 4/1, Amorim 4, Mraviková 3, Spiridon, Bradeanu, Vérten 1-1
Továbbjutott: a Valcea, 49-45-ös összesítéssel.

A másik elődöntőben, szombaton:
Larvik (norvég)-Viborg HK (dán) 27-26 (10-13)
Továbbjutott: a Viborg, 53-48-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik