Élet-Stílus

Dzsudzsák betalált, Juhász bajnok lett

Dzsudzsák Balázs idén már aligha lehet holland bajnok, Juhász Roland viszont aranyérmet ünnepelhetett Belgiumban.

Dzsudzsák Balázs góllal járult hozzá a PSV vasárnapi győzelméhez, a magyar légiós szabadrúgásból szerezte meg szezonbeli 14. bajnoki gólját. Ugyanakkor az eindhoveni alakulat hiába nyert a Groningen ellen, lemondhat a bajnoki címről, miután a listavezető Twente és az Ajax is magabiztos győzelmet aratott a Feyenoord (2-0), illetve a Heracles (4-0) felett. Az élen állóktól hat, illetve öt ponttal elmaradó PSV már a harmadik helynél előrébb nem végezhet, azaz csak az Európa Ligában indulhat a következő idényben.

A Juhász Ronaldot is soraiban tudó Anderlecht ugyanakkor a BL-ben szerepelhet az ősztől, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a nagy rivális FC Bruges-t, egyszersmind behozhatatlan előnyre tett szert a belga élvonal rájátszásban. Az Anderlecht három év után először lett a pontvadászat legjobbja – az előző két idényben a Standard Liege nyert -, a 26 éves, magyar válogatott játékossal pedig harmadszor lett bajnok.

A Borussia Dortmund szintén a legrangosabb kupasorozatban szerepelne az ősztől, de momentán csak az ötödik a tabellán, miután egy hajrában esett öngól miatt 1-1-et játszott a Hoffenheimmel. A magyar játékosát, Hajnal Tamást csereként, 22. perctől soraiban tudó Dortmund egyébként esetleges győzelemével feljött volna a harmadik helyre. Jelenleg egy pont választja el a dobogó legalsó fokán álló Werder Brementől.

A Hertha BSC egészen más célért küzd, mint a fent említett magyarok és csapataik, Dárdai Pál is foglalkoztató alakulat jövőre is az élvonalban szerepelne. Ennek megfelelően a fővárosi együttes kétszer is megszerezte a vezetést vasárnap Franfurtban, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel. A berlinieknek – akiknél Dárdai ezúttal nem lépett pályára – szinte kilátástalan a helyzetük a bennmaradást illetően, ugyanis három körrel a zárás előtt öt pont a hátrányuk az osztályozót érő helyen álló Freiburggal szemben.

Bundesliga, 30. forduló:
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 1-1 (0-0)
Gól: Valdez (57.), illetve Hummels (89., öngól)

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 2-2 (1-2)
Gól: Korkmaz (37.), Russ (63.), ill. Kacar (17.), Raffael (43.)

Jupiler League, rájátszás, 6. forduló:
FC Brugge-RSC Anderlecht 1-2 (0-1)
Gól: Sonck (90.), ill. Van Damme (30.), Suarez (89.)

Eredivisie, 33. forduló:
PSV Eindhoven-Groningen 3-1 (1-1)
Gól: Labyad (25., 84.), Dzsudzsák (48.), ill. Matavz (3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik