Élet-Stílus

Népbetegség a rendszertelen evés

Nem csoda, hogy egy felmérés megkérdezettjeinek ötöde asztalhoz sem ül, ha étkezésre kerül a sor, hiszen a legtöbben csak nassolnak.

Rendszeres, kiadós étkezés helyett, a legtöbb ember inkább csak nassol, mutat rá egy brit felmérés. Megkérdezettjeik 85%-a ismerte el, hogy rendszertelenül táplálkozik, egy részük van, hogy asztalhoz sem ül. Kiderült az is, hogy amit a táplálkozási szakemberek nassolásként tartanak számon, azt a megkérdezettek táplálkozás címszóval művelik. Pedig kontrollálatlan formában még a nassolás is veszélyes lehet.

A felmérés megpróbálta kideríteni azt is, mi állhat a klasszikus értelemben vett nassolás hátterében és egyértelműen arra jutottak, hogy az unalom. Megkérdezettjeik több mint fele, 60%-a emiatt rágcsál, de előfordul az is, hogy a depresszív érzések miatt kerül elő például a csipszes zacskó. A kutatók rámutattak, hogy érdemes odafigyelni arra, mit és mikor eszünk, már csak azért is, mert a rendszertelen étkezés komoly problémákat okozhat, többek között a testsúly szinten tartásában.

Ajánlott linkek:

Ötlek, hogyan táplálkozz egészségesen (Polc.hu)
Népbetegség a rendszertelen étkezés és nassolás (Női Lapozó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik