Élet-Stílus

Hamiltont kritizálják a kollegái

Több pilóta is kritizálta Lewis Hamilton malajziai cikázós manőverét, az ellenfelek szerint a mclarenes nem volt korrekt Vitalij Petrovval szemben.

A Kínai Nagydíj előtt is téma még Lewis Hamilton malajziai cikázós manővere, a mclarenes igencsak vitatható módon tartotta maga mögött Vitalij Petrov Renault-ját. Hamilton többször is változtatott versenyvonalán, ennek ellenére a versenybíróktól csak figyelmeztetést kapott.

A Maláj Nagydíj után Eric Boullier, a Renault főnöke kritizálta a stewardokat, amiért nem büntették meg az angolt, Sanghajban pedig több pilóta is Hamilton ellen fordult. Rubens Barrichello például úgy fogalmazott, hogy a maga részéről alaposan leteremtette volna a 2008-as világbajnokot, ha ilyesmit csinált volna ellene.

“Nem volt helyes” – mondta Barrichello Hamilton mutatványáról. “Van a pilóták között egy megállapodás, nem írásos, hanem szóbeli alapon, hogy a pozíció védelmében csak egy irányváltás engedélyezett. Hogy őszinte legyek, szerintem ezt nem kellett volna csinálnia.”

Robert Kubica sem volt elragadtatva. “Semmiképp sem vezetett szabályosan, szerintem valamit tenni kellett volna” – fogalmazott Kubica. “A szabályok szerint büntetés járt volna, a szabályokat olvasva számomra egyértelmű, hogy mit szabad és mit nem. Malajzia után kicsit összezavarodtam.”

Mark Webber szerint az ügyet fel kéne vetni a szokásos, verseny előtti eligazításon. “Azért nem hiszem, hogy Lewis mostanában csinálna ilyet újra” – vélekedett Webber. “Ez egy új stílus volt, akinek tetszik, csinálja csak, de ne lepődjön meg, ha egyszer valaki majd jól a helyére rakja.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik