Élet-Stílus

Az Inter bosszút állt – videó

Alig három nap elteltével a Fiorentina és az Inter ismét a firenzei stadionban randevúzott, ám ezúttal nem a milánóiak bajnoki esélyeit szétcincáló toszkánok jártak jól.

A bajnok Inter jutott be elsőként a labdarúgó Olasz Kupa fináléjába, miután az elődöntő keddi visszavágóján is legyőzte a Fiorentinát.

Az Inter a Milánóban kiharcolt egygólos előnyével érkezett az Arno partjára, s a bajnok úgy is kezdett, hogy megvédi, és nem növeli előnyét. A lilák felvonultak Julio Cesar kapuja előtt, de a nagyobb helyzetek még így is Frey kapuja előtt alakultak ki, ám sem Balotelli (szabadrúgásból), sem a tizenhatoson belül Natalit és Cristiano Zanettit megforgató Eto’o nem járt szerencsével.

Szűk félóra elteltével feljavult a hazai gárda, s egyre többször állt fel az Inter tizenhatosa előtt. A sok szöglet azonban kevés helyzetet jelentett. Gilardino került kecsegtető szituációba – Lúcio a gólvonalról tisztázott -, majd a támadó túl hosszan vette át C. Zanetti átadását, így odalett a helyzet. A hajrában Montolivo próbálkozott távolról.

Szünet után Balotelli távoli lövését Frey piszkálta ki a sarokból, míg az 57. percben vezetést szerzett a vendégcsapat: Thiago Motta gyönyörű emelt labdájával Eto’o került ordító helyzetbe, s a kameruni hidegvérrel megoldotta a feladványt. Keirrison és Santana beállásával támadóbb lett a Viola, de csupán egy „vigasz-helyzetre” futotta: a 90. percben Zanetti újabb remek átadását követően Gilardino hibázta el a kaput.

Fiorentina-Inter – Eto’o gólja:

Maradt a 0-1, s mivel az első meccset hazai pályán ugyancsak 1-0-ra nyerték a milánóiak, ők várhatják az Udinese-Roma párharc győztesével esedékes döntőt. A két csapat szombaton éppen egymással játszott a Serie A-ban: a 2-2-es döntetlen azt jelentette, hogy az Inter elbukta vezető helyét a tabellán.

olasz kupa, elődöntő, visszavágó

Fiorentina-Inter 0-1 (0-0)
Artemio Franchi, 36 003 néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Eto’o (57.)
Fiorentina: Frey – De Silvestri, Natali (Gobbi, 74.), Kröldrup, Felipe – Montolivo, C. Zanetti, Vargas (Keirrison, 61.) – Marchionni (Santana, 61.) – Gilardino, Jovetic
Inter: Julio Cesar – Cordoba, Lúcio, Materazzi, Chivu – Maicon, Thiago Motta (Mariga, 80.), J. Zanetti – Muntari – Balotelli (Milito, 64.), Eto’o (Cambiasso, 64.)
Továbbjutott: az Inter, kettős győzelemmel.

A másik ágon
Április 21.: Udinese-Roma 18.00 (0-2)

A Primera División 32. fordulójában:
Getafe-Villarreal 3-0 (0-0)
Gól: Miku (56.), Mané (72.), Miku (86.)

Gijón-Tenerife 0-2 (0-0)
Gól: Martinez (70.), Alfaro (87.)

Valladolid-Sevilla 2-1 (1-0)
Gól: Costa (42.), Manucho (54.), illetve Cala (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik