Élet-Stílus

A Bayern nem mond le Ribéryről

A Bayern München vélhetően akkor sem adja el a nyáron Franck Ribéryt, ha a francia középpályás nem hosszabbítja meg jövő júniusban lejáró szerződését.

A 27 éves labdarúgónak csak a jövő nyáron jár le a szerződése a bajor klubnál, de már egy jó ideje játszik a távozás gondolatával, olykor menne, máskor pedig maradna.

A Bayern München nyáron, legfeljebb a jövő januári szezonban kaphat érte pénzt, 2011 júniusában ugyanis a futballpiacon igencsak kapós Franck Ribéry ingyen távozhatna a klubtól.

„Jelenleg úgy látom, hogy maradni fog” – nyilatkozta a Bild című lapnak a német rekordbajnok elnöke, Karl-Heinz Rummenigge. „Nem aggódunk, inkább bízunk abban, hogy meghosszabbítja a szerződését, de amennyiben nem teszi, akkor sem biztos, hogy eladjuk. A következő szezonban ugyanis nemzetközi szinten is erős csapatot szeretnénk, ekképp szükségünk van rá” – tette hozzá a korábbi 95-szörös válogatott futballista.

Ribéryt ugyanakkor nem lesz éppen könnyű megtartani, hiszen a csábítók között van a Real, Madrid, a Barcelona és a Manchester United is. Rummeniggének egyébként adott esetben a francia szélső mellett Louis van Gaal vezetőedzőt is maradásra kell majd bírnia, lévén a holland szakvezető nemrég kijelentette, ha csapata a bajnokságban, a kupában és a BL-ben is az élen végez, akkor esetleg távozik a Bayern Münchentől.

„Nagyszerűen érzi magát nálunk, és mindenki láthatta, hogy mosolygott, amikor arról beszélt, hogy a triplázás esetén elhagy minket” – bagatellizálta el a dolgot Rummenigge.

A Van Gaal vezette bajor legénység jelenleg két ponttal vezeti a Bundesligát, a Bajnokok Ligája elődöntőjében a francia Lyon, a Német Kupa fináléjában pedig a Werder vár rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik