Élet-Stílus

Nemzetközi sikert arattak a magyar borok

Nyolc magyar borászatot díjaztak a Vinitalyn, a világ egyik legrangosabb borversenyén, amit idén 18. alkalommal rendeztek meg.

A világ huszonhét országa több mint ezer borászatának 3646 mintáját egy 105 fős zsűri bírálta el. A magyarok közül a legjobb eredményt a Nyakas Pincészet érte el. A magyar borászat mellett Special Vinitaly Nation Award 2010 kitüntetésben mindössze négy pincészet részesült, egy olasz, egy cseh, egy spanyol és egy svájci. A hazai pincészetek közül díjazták még a Bárdos és Fia Pincészet, Günzer Tamás Pincészete, a Borpalota, a Bock Pincészet, Somogyi Tibor Pincészete és az Egri Korona Borház egy-egy borát.

A tizennyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi versenyt (Concors Enologico Internazionale) nevezik a világ legszigorúbb borversenyének is. A nemzetközi verseny a Vinitaly szakkiállítás rendezvényének része. Az esemény évente több mint 100 országból vonz legalább 150 ezer látogatót, akiket változatos és sokrétű programokkal szórakoztatnak, megismerhetik többek között az év trendjeit is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik