Élet-Stílus

Megtréfálták a címvédő Vasast

A férfi vízilabda ob alapszakaszának utolsó rangadóján a címvédő Vasas egy góllal kikapott a vendég Szegedtől.

Mivel csaknem bizonyosan egymással vívják majd a bajnoki rájátszás egyik párharcát a döntőbe jutásért, kiemelten jelentőségű volt a hétfői rangadó. A playoff szabályai szerint a fináléért az első a negyedikkel, a második pedig a harmadik helyezettel találkozik úgy, hogy az alapszakaszból az érintettek magukkal viszik egymás elleni pontjaikat.

A dobogó alsó két fokának birtokosaként vízbe szálló Vasas és Szeged első, a csongrádi csapat otthonában lezajlott összecsapása szokatlan végeredménynek számító 4-4-es döntetlennel zárult, tehát a hétfői győztes lépéselőnybe kerülhetett a másikkal szemben.

A meccset igazi harci jelenetek vezették be – valós eredmény nélkül, a gólszünetet az első negyed utolsó percében Varga Dániel, a Vasas egyik olimpiai bajnoka törte meg.

A Szeged egyenlített a második nyolc perc nyitányaként, majd a nagyszünetre fordult a kocka: a harmadik szegedi gólt kissé szokatlan módon átlövésből szerző, háromszoros olimpiai bajnok center Molnár Tamás révén 1-3-ra módosult az állás.

Az addig is hektikus mérkőzés a harmadik játékrészben hasonlóképpen folytatódott: előbb egyenlített az angyalföldi csapat, majd – miután büntetőt rontott – Hosnyánszky Norbert pazar csavargóllal ismét a piros-kékeket juttatta vezetéshez (4-3).

A negyedik negyedben azonban a volt vasasos Vindisch Ferenc egalizált, utána pedig Molnár, immár klasszis centerezéssel, visszavette a Szegednek az előnyt (4-5), egyszersmind a végeredményt is beállítva. Kásás Zoltán együttese meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott az önmagához képest haloványabb Vasas felett.

Ob I:
TEVA-VasasPlaket – Szeged-Beton VE 4-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik