Élet-Stílus

A Ferrari használt motorokkal utazik Kínába

Fernando Alonso nem kapja meg idei negyedik motorját a Kínai Nagydíjon, a ferrarisok használt egységekkel indulnak Sanghajban.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy a hétvégi Kínai Nagydíjon Fernando Alonso idei negyedik motorjával indul majd.

Mivel a szabályok nem változtak, ezt azt jelentette volna, hogy a spanyol négy verseny alatt elhasználta volna az idei évre rendelkezésre álló motorjai felét, a kilencedik blokknál és azon túl ugyanis minden egyes cseréért tízhelyes rajtbüntetés jár.

A Ferrari szerint azonban Sanghaj előtt nem lesz csere, Alonso használt motorral indul majd. A maranellóiak elismerték, hogy Alonso Malajziában már harmadik idei motorját használta, mely a leintés előtt nem sokkal tönkrement; a Kínai Nagydíjra a Bahreinben használt motort szerelik az autóba.

Ezzel eredetileg is azt tervezték, hogy további időmérőkön és versenyeken vetik be, Sanghaj lesz az első erőpróba. Felipe Massa ugyanezen menetrend szerint kap motort Kínára.

“Elővigyázatossági okokból döntöttünk úgy, hogy a bahreini motorokat Ausztráliában nem használjuk, Kínában viszont fogjuk” – mondta a Ferrari motorokért és elektronikáért felelős főmérnöke, Luca Marmorini. “Megállapítottuk, hogy a bahreini túlmelegedés ellenére teljesen alkalmasak a versenytáv teljesítésére.”

“Motorszempontból közepesen megterhelő a sanghaji pálya, van egy hosszú egyenes, de semmi olyasmi, ami miatt komolyabban aggódnunk kellene. Általában a hőmérséklet sem túl magas, ami szintén egyszerűbbé teszi az életünket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik