Élet-Stílus

Adebayor elbúcsúzott a válogatottól

A januári terrortámadásra hivatkozva lemondta a válogatottságot Emmanuel Adebayor, a Manchester City togói labdarúgója, országa legjobbja.

A 26 éves támadó elmondása szerint azért döntött így, mert „még mindig kísértik a januári tragikus események”, amikor is gépfegyverekkel támadtak nemzeti csapatukra az Afrika Kupa előtt. A merényletben három ember életét vesztette, nyolcan megsérültek.

„Sokszor eszembe jutnak, és még mindig kísértenek azok a szörnyű események, amelyeket azonos a szörnyű délutánon átéltem a csapatbuszom” – mondta az Arsenalban is megfordult labdarúgó. Togo a támadás miatt hazautazott, amiért később hivatalosan kizárták csapatot, amely ráadásul a következő két kontinenstornán sem szerepelhet. Nyilván ez is közrejátszott Emmanuel Adebayor mostani döntésében.

„Örökre szívembe zártam a válogatottat, és nagyon sok sikert kívánok neki a jövőben. Togóban van néhány nagyon tehetséges játékos, s bízom abban, hogy akik folytatják a nemzeti csapatban, maguk mögött tudják hagyni annak a szörnyű napnak az emlékét, és büszkévé teszik az országot” – tette hozzá a csatár, aki 38 válogatott fellépésén 16 gólt szerzett, és komoly érdemei vannak abban, hogy Togo 2006-ban – fennállása során először és ez idáig utoljára – kijutott a világbajnokságra, igaz, a csoportkörben kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik