Élet-Stílus

A félrelépés okát kutatják

Egy német pszichológus közel öt éve foglalkozik olyanokkal, akik már megcsalták párjukat, még egy internetes portált is készített, ahol házasságtörőkkel foglalkozik.

Arra különösen kíváncsiak az emberek, hogy kik azok, akik félrelépnek. Nicole Kleinhenz, német pszichológus szerint inkább a férfiak azok, akik olykor-olykor kikacsintanak a kapcsolatból. A statisztikák legalábbis ezt bizonyítják, de azt is hozzátette, hogy a nők sem sokkal maradnak el a férfiaktól. Hogy a vajon mi állhat a megcsalás hátterében, Kleinhenz szerint egyszerű. Még azok a férfiak is, akik amúgy boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, szeretnék tudni, hogy képesek-e még a hódításra.

Ezzel ellentétben a nők leginkább akkor csalják meg a férjeiket, ha nem boldogok és unatkoznak a házasságukban. Arra a kérdésre, hogy melyik nem viseli jobban azt, ha párját házasságtörésen kapja a pszichológus azt mondja, hogy a nők. A férfiak súlyosnak ítélik meg az ügyet, míg a nők az esetek többségében sokkal elfogadóbbak. Nicole Kleinhenz hozzátette még azt is, hogy a legtöbb tilosban járó szégyelli tettét, ám mégis ellenállhatatlan vágyat érez rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik