Élet-Stílus

Rossi nyerte a katari futamot

A világbajnok Valentino Rossi diadalával indult útjára a MotoGP újabb idénye, az olasz kiválóan profitált az időmérő edzést megnyerő ausztrál Casey Stoner eséséből.

A világbajnok mögött csapattársa, a spanyol Jorge Lorenzo végzett, míg Rossi honfitársa, Andrea Dovizioso drámai küzdelem után a harmadik helyre hozta be a Repsol Hondát.

A rajtot a hetedik helyről az élre ugró spanyol Dani Pedrosa (Repsol Honda) kapta el a legjobban, mögötte Rossi, Stoner és az ausztrál csapattársa, az amerikai Nicky Hayden (Ducati) következett.

A kicsúszásokat a finn Mika Kallio kezdte, ám az ötödik körben az addigra az élre álló Stoner is követte, aki a negyedik kanyarban elvesztette az uralmat gépének eleje fölött – az ausztrál személyében a viadal négyszeres győztese intett búcsút.

Rossi természetesen az élre állt, mögötte Dovizioso és Hayden iparkodott, de időközben Lorenzo is elkezdte a visszakapaszkodást. A hondás olasz támadni kezdte honfitársát, egy alkalommal el is lépett mellette, ám Rossi visszavette a vezetést, s Dovizioso mellett Hayden is elhúzott. Az egymással viaskodó kettőst Lorenzo a verseny derekánál megelőzte, és Rossi után indult. A leintésig alig változott a sorrend, a sprintnél Dovizioso ugyanakkor megelőzte Haydent – 0.011 másodperccel (!).

Az élen végző négyes mögött az újonc Ben Spies lett az ötödik, míg a francia Randy de Puniet (LCR Honda) és Pedrosa osztozott a hatodik illetve a hetedik helyen.

gyorsasági motoros-vb

Katari Nagydíj, MotoGP:
1. Valentino Rossi (olasz, Fiat Yamaha) 42:50.099
2. Jorge Lorenzo (spanyol, Fiat Yamaha) +1.022
3. Andrea Dovizioso (olasz, Repsol Honda) +1.865
4. Nicky Hayden (amerikai, Ducati Marlboro) +1.876
5. Ben Spies (amerikai, Monster Yamaha Tech 3) +3.903
6. Randy de Puniet (francia, LCR Honda) +9.322

Ajánlott videó

Olvasói sztorik