Élet-Stílus

Lassan nem kell asztal a vacsorához?

Egy frissen készült brit felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 85%-a gondolkodás nélkül nassol, amikor csak teheti, ráadásul nagy részük már enni is csak a tévé előtt hajlandó.

Az a kutatási eredmény csak megerősíti azt, amit a táplálkozási szakértők évek óta szajkóznak: az, hogy nem figyelnek arra, mit és mikor esznek erőteljesen meglátszik a súlyukon is. A vég nélküli nassolás legfőbb oka – így a kutatás vezetője – a megkérdezettek szerint az unalom (59% gondolta így), de sok esetben a nassolás, mint jutalom (41%) illetve mint depresszió elleni „kezelés” (36%) szerepel.

Jó helyen zárt a tévé előtti rágcsálás is. A megkérdezett britek 35%-a vallotta be, hogy képtelen anélkül végignézni egy műsort, hogy közbe ne rágcsálna valamit. Ebből egyenesen következik talán az is, hogy sokaknak már egyáltalán nincs szüksége asztalra ahhoz, hogy egyen. Ez az összes megkérdezett 22%-át érinti, de mellettük 37% szintén elismerte, hogy a vacsorát a héten egyszer a tévé elé tálalja. Érdekesség, hogy a tesztben részt vevő felnőttek több mint fele (60%) beismerte, hogy túl sokat eszik, még akkor is, ha közben fogyni szeretne.

Ajánlott linkek:

Még többet az egészséges táplálkozásról (Polc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik