Élet-Stílus

A Barcelona nyerte az El Clásicót – videó

A nagy madridi fogadkozások ellenére a Real nem bírt a Barcelonával, a spanyol bajnok szombat este ismét bebizonyította, utcahosszal áll a fővárosiak előtt.

A nagy nevek ellenére olykor recsegő ropogó óriás és egy olajozott gépezet benyomását keltő Európa-első – a spanyol bajnokság rangadója egyoldalú küzdelmet eredményezett, természetesen a homogénebb együttes javára.

A vendég gránátvörös-kékek olykor játszi könnyedséggel hatoltak át a hazai defenzíván, míg a Real harcolt, sokat tett a mérkőzésért, de ez csupán a 0-2-höz lett elég.

A vendégek szakvezetője, Josep Guardiola „óvatosabb” tizeneggyel kezdett a Santiago Bernabéuban – Puyol a védelem szélén kezdett, míg Daniel Alves a középpályán sürgölődött, azaz a bajnok öt védőt sorakoztatott fel a madridiak ellen. Egy Ronaldo-szabadrúgás jelezte a Real elszántságát, majd két büntető-gyanús helyzet (Messi illetve Ronaldo betörésénél) borzolta a kedélyeket.

A harc inkább a középpályán folyt, potyogtak a sárgalapok. Félóra elteltével viszont előnybe került a Barcelona. Az argentintól kapott passz után Xavi szöktette a tizenhatoson belül keresztbemozgó Messit, s a támadó egy állítás után tíz méterről a kiszolgáltatott Iker Casillas kapujába lőtt. A gól után lekonyult madridiak mindössze egy Higuaín-lövéssel válaszoltak a szünetig, a Barca’ megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre.

Real Madrid-Barcelona – Messi gólja:

Fordulás után Marcelo kemény lövése okozott gondot Valdesnek, ám amikor már-már úgy tűnt, a madridi gárda visszakapaszkodhat, a vendégek újabb találata ismét csendre intette a hazai szurkolókat.

Miközben Xavi vezette a labdát a középpályán, Arbeola óvatlanul engedte elszakadni Pedrót, a fiatal támadó egy visszalépés után a játékmester lapos indításával meg sem állt a kapuig.

Real Madrid-Barcelona – Pedro gólja:

Manuel Pellegrini Guti pályára küldésével válaszolt, s az utolsó derbijén szereplő irányító szinte azonnal remek helyzetbe hozta Van der Vaartot, a holland azonban nem tudta lekopírozni Messiéket, Valdesba lőtt.

Pedro és Messi eldöntötték a rangadót (MTI/EPA)

Pedro és Messi eldöntötték a rangadót (MTI/EPA)

A Ronaldo-Valdes csatát mindkétszer a vendégek kapusa nyerte, a portugál előbb egy gyengécske szabadrúgással, majd egy jóval veszélyesebb ziccerrel próbálkozott, hiába. A szépítés érdekében kissé fejetlenül támadó és kinyíló hazaiakat Messi két alkalommal is büntethette volna, ám Casillas megmentette az estét.

Maradt a 0-2, a Barcelona hárompontos előnyt kovácsolt legnagyobb riválisa otthonában, s bár a bajnoki cím még nem dőlt el – hét forduló még hátravan – immár esélyesebb arra, hogy megvédje címét.

Katalán drukkerek ünnepelnek a barcelonai Canaletas téren (MTI/EPA)

Katalán drukkerek ünnepelnek a barcelonai Canaletas téren (MTI/EPA)

primera división, 31. forduló

Real Madrid-Barcelona 0-2 (0-1)
Santiago Bernabéu, 80 000 néző. Vezette: Mejuto Gonzalez
Gól: Messi (33.), Pedro (56.)
Real: Casillas – Sergio Ramos, Raul Albiol, Garay, Arbeloa – Xabi Alonso – Gago, Marcelo (Guti, 58.) – Van der Vaart (Raúl, 70.) – Cristiano Ronaldo, Higuain (Benzema, 80.)
Barcelona: Victor Valdes – Puyol, Piqué, Milito (Marquez, 83.), Maxwell (Iniesta, 63.) – Sergi Busquets – Dani Alves, Xavi, S. Keita, Pedro – Messi

Villarreal-Gijón 1-0 (1-0)
Gól: Godin (16.)

Tenerife-Valladolid 0-0

Xerez-Getafe 0-1 (0-0)
Gól: Rafa (60.)
Kiállítva: Pedro León (87., Getafe)

Málaga-Sevilla 1-2 (1-0)
Gól: Caicedo (17.), illetve Cala (66.), Lolo (85.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 80 pont, 2. Real Madrid 77, 3. Valencia 56, 4. Sevilla 51, 5. Mallorca 48, 6. Villarreal 46, 7. Bilbao 45, 8. Getafe 44

Ajánlott videó

Olvasói sztorik