Élet-Stílus

Öt fontos dolog a fiatalsághoz

Az elfogyasztott dolgok nem csak az egészségre hatnak, hanem a megjelenésre is. Néhánynak az öregedésben is komoly szerep jut, már csak ezért sem árt szakítani a rossz szokásokkal.

Az Experience Life magazin összeállított egy listát azokról a gyakran fogyasztott ételekről, tápanyagokról, étkezési szokásokról, melyek nagyban felelőssé tehetők a szervezet elöregedéséért. Ezek a gyorséttermi ételek, az édességek, a szénhidrát-túladagolás, az éhezés és a stressz miatti evés. A magazin szakértői szerint a táplálkozás, és nem a kor határozza meg a szervezet belső kémiáját, ami aztán kihat minden szervre és sejtre is.

A magazin szerint ahhoz, hogy sokáig megőrizzük a fiatalságot, nem árt félretenni a gyorséttermi kosztot, mert ez magas zsírtartalma miatt, gyulladásokat okozhat, és károsíthatja a szervezet azon képességét, hogy regenerálja a szerveket. Emellett kiemelte azt is, hogy az emberi test nem képes arra, hogy nagy mennyiségű cukrot bontson le. Így a felgyűlt cukor molekulák bevonják a szövetekben található kollagént, ami ettől elveszti rugalmasságát, ráadásul nehezebben gyógyul meg, ha sérülés éri. A szakértők szerint ugyanennyire káros a szervezet éheztetése és stresszevés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik