Élet-Stílus

Csertői távozott Kecskemétről

A Soproni Ligában szereplő Kecskeméti TE vezetősége csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Csertői Aurél edzővel. Az együttes irányítását Urbányi István veszi át.

A KTE Labdarúgó Kft. tulajdonosai nem elégedettek azzal az eredménnyel, amelyet a csapat a tavaszi bajnoki fordulókban elért, ezért a tapasztalatok kiértékelése után a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak – áll a kecskeméti klub által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Csertői Aurél január 1-jétől irányította a KTE csapatát. Ténykedése alatt csapata hat mérkőzésen nyolc pontot szerzett. A Kecskemét hazai pályán legyőzte az Újpest, idegenben a Vasas együttesét, a Fehérvártól és a Győrtől idegenben vereséget szenvedett, majd a Diósgyőrrel és a Pápával szemben hazai pályán döntetlent ért el.

Csertőinek minden bizonnyal azért kellett búcsúznia a kecskeméti kispadtól, mert a legutóbbi két hazai mérkőzésen nem sikerült győznie a KTE együttesének. Az új vezetőedző szerződése 2011. június 30-ig szól. Urbányi István a tréneri munkáját a Tatabánya NB I-es csapatánál kezdte 2000-ben, majd dolgozott az NB II-ben, valamint utánpótlásedzőként is.

Újpestre az utánpótlás akadémia vezetőjeként szerződött, majd az NB I-es felnőtt csapatot irányította.
A Kecskemét 21 fordulót követően a 12. helyen áll a bajnokságban.

A héten ez volt a második edzőváltás, miután szerdán lemondott posztjáról Tornyi Barnabás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője, helyette Tóth László, az eddigi sportigazgató irányítja az együttest. A diósgyőriek Tornyi irányításával a hat tavaszi fordulóban maximálisan megszerezhető 18 pontból mindössze egyet szereztek, és hátrányuk kilenc pontra nőtt a még az élvonalban maradást jelentő 14. helyezettől.

edzőváltások a soproni ligában

Szeptember 15., Haladás: Csertői Aurél helyett Róth Antal
Október 21./28., Kecskeméti TE: Tomislav Sivics (szerb) helyett Csertői Aurél
Október 23./27., Budapest Honvéd: Sisa Tibor helyett Massimo Morales (olasz)
Október 29., Ferencváros: Bobby Davison (brit) helyett Craig Short (brit)
December 21., Vasas: Mészöly Géza helyett Giovanni Dellacasa (olasz)
Január 1., Diósgyőr: Aczél Zoltán helyett Tornyi Barnabás
Április 4., Újpest: William McStay (brit) helyett Mészöly Géza
Április 7., Diósgyőr: Tornyi Barnabás helyett Tóth László
Április 8., Kecskeméti TE: Csertői Aurél helyett Urbányi István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik