Élet-Stílus

WHO: Magyarország beteg

Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa - közölte az Egészségügyi Világszervezet magyar tisztviselőjére hivatkozva az NPR amerikai közszolgálati rádió.

Az amerikai közszolgálati rádiónak a WHO nemzeti koordinátora azt mondta: Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb állama. Az emberek keveset mozognak, sokat isznak és dohányoznak, zsíros ételeket esznek.

A lakosság egészségügyi helyzete jóval elmarad attól, ami egy ilyen társadalmi-gazdasági fejlettségű országtól elvárható volna – mutatott rá Pusztai Zsófia, aki azt szeretné, ha az új kormány az ország gazdasági gondjai ellenére többet költene az egészségügyi megelőző programokra.

A WHO az ENSZ szakosított nemzetközi intézményeként 1948. április 7-én kezdte meg működését, ennek évfordulóján tartják az egészség világnapját. Az idei világnap témája az urbanizáció és az egészség kapcsolata.

A szervezet szerdán nagyszabású kampányt indít: a világ ezer városában “megnyitják a közösségi tereket az egészség előtt”, utcákat zárnak le a forgalom elől, bátorítják a parkokban való mozgást. A cél az egészségvédő programok népszerűsítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik