Élet-Stílus

Song sem játszhat Barcelonában

Arsavin, Fabregas és Gallas után egy újabb kezdőjátékos, Alex Song is kikerült az Arsenal Barcelona ellen készülő keretéből. A katalánok is sérüléshullámmal küszködnek.

A Barcelona elleni 2-2-es döntetlennel végződő Bajnokok Ligája találkozót követően az Arsenalt jókora veszteség érte: a mérkőzés közben Andrej Arsavin és William Gallas, a találkozó utolsó pillanataiban pedig Cesc Fabregas is megsérült, így a korábban kidőlt Robin Van Persie mellett Arséne Wenger jókora hiánnyal szembesült. A lista a hétfőn bejelentett 18 fős keret kihirdetésekor lett teljes, hisz Alex Song is csatlakozott a hiányzókhoz.

Wenger hétfőn jelentette be, hogy Song nem játszhat a kedd esti visszavágón.
“Igen kellemtelen meglepetés ért hétfő reggel, hisz a vasárnapi vizsgálatok alapján Song térdében begyulladt egy porc, így nem számíthatok rá” – mondta a francia tréner. „Még nem tudjuk, mennyire súlyos a sérülése, de egy biztos: a keddi barcelonai keretbe óvatosságból nem jelöltem.”

A kameruni védekező középpályás a hírek szerint a belga Thomas Vermaelen párja lett volna az angolok védelmének tengelyében, így úgy tűnik, a veterán Sol Campbell ugrik majd be – de az ő esete sem egyszerű. Campbell ugyanis végigjátszotta a Wolverhampton elleni vasárnapi bajnokit, s kérdéses, hogy a középső védő keddig regenerálódik-e.

„Campbell sorsáról még nem döntöttem” – árulta el Wenger, aki ezen a poszton a francia Mikael Silvestre-t is bevetheti. „Ügyelnünk kell Sol állapotára, így csak azután derül ki a szereplése, hogy hétfőn hogyan érzi magát.”

A katalánokat sem kímélte a sors: Pep Guardiola csapatából eltiltása miatt hiányozni fog Carles Puyol és Gerard Pique, valamint az első meccs mindkét Barca-gólját szerző svéd Zlatan Ibrahimovic, aki kisebb izomhúzódással bajlódik. Yaya Toure és Jeffren Suarez kisebb sérüléssel zárta a Bilbao elleni bajnokit, míg az első találkozót kihagyó Andres Iniesta szereplése egyelőre kérdéses. Múlt héten, Londonban 2-2-es döntetlen született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik