Élet-Stílus

Robert Smith-t is megihlette az Alice Csodaországban

A Cure énekesét, Avril Lavigne-t, a Franz Ferdinandot és a Wolfmothert is megihlette a néhány hete nálunk is bemutatott 3D-s film.
Kapcsolódó cikkek

Az új hollywoodi szuperprodukcióhoz kapcsolódva két zenei CD is megjelent a napokban – tájékoztatta az EMI Music az MTI-t.

A klasszikus értelemben vett filmzene mellett Almost Alice címmel egy válogatásalbumot is kiadtak, amelyet egyrészt a fantasy műfaj egyik alapkövének számító, 145 éve megjelent Lewis Carroll-regény, másrészt az új filmet rendezőként jegyző Tim Burton világa ihletett meg.

A Buena Vista Records korongján napjaink meghatározó modern rock és alternatív előadói hallhatóak. Az Almost Alice-on többek között Avril Lavigne, az Owl City, a 3OH!3, a Tokio Hotel és a Franz Ferdinand szerepel egy-egy saját dallal. Kivételt képez, és ezzel a szürreális lemez egyik különlegessége a Robert Smith, a Cure frontembere által előadott Very Good Advice című szám, amely az eredeti, 1951-es filmről az egyetlen újrafeldolgozott dal.

Szintén szerepel egy számmal az albumon Marko Hoppus, az eddig 13 millió lemezt eladott punkrock csapat, a Blink 182 egyik alapítótagja. “Egész életemben rajongója voltam az Alice Csodaországban történetnek, olyannyira, hogy az 1994-ben megjelent Blink 182-lemez a Cheshire Cat címet kapta” – mondta az énekes-basszusgitáros. (Cheshire Cat, magyarul Vigyori úr a történet egyik szereplője; a filmben Stephen Fry hangján szólal meg.)

Az új mozi hivatalos zenéjét a négyszeres Oscar-díjra, valamint tízszeres Grammy-díjra jelölt Danny Elfman jegyzi, aki korábban többek között a Karácsonyi lidércnyomás, a Beetlejuice – Kísértethistória, a Batman, a Pókember, az Ollókezű Edward, vagy a Men in Black – Sötét zsaruk zenéjét szerezte.

Az Alice Csodaországban magyarországi premiere március 4-én volt. Tim Burton három dimenzióban készült mesefeldolgozásában Johnny Depp (Kalapos), Mia Wasikowska (Alice), Helena Bonham Carter (Vörös Királynő) és Anne Hathaway (Fehér Királynő) alakítja a főbb szerepeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik