Élet-Stílus

Messi elintézte az Arsenalt – videó

A futballban vannak ugyan csodák, de papírforma is: a címvédő Barcelona elsősorban Messi szünet előtt mutatott teljesítményének köszönhetően legyőzte az Arsenalt, és készülhet az Inter elleni elődöntőre (illetve a hétvégi El Clásicóra). A toldott-foldott védelmű Arsenal kedd este nem volt egy súlycsoportban a katalánokkal.

A barcelonai Camp Nouban az Arsenal majdhogynem a lehetetlent próbálta meg: 2-2-ről megfordítani a BL-címvédő elleni összecsapást.

Mindkét csapat megcsappant kezdővel igyekezett megfelelni az elvárásoknak, a legjobbak közül az egyik oldalon Arsavin, Fabregas, Gallas, Song, Van Persie, a másikon Ibrahimovic, Iniesta, Pique és Puyol maradt ki különböző okok miatt.

Bár az első negyedórában a játék képe hasonlított a londonira – a katalánok majd’ 80 százalékban birtokolták a labdát – a helyzet-kavalkád elmaradt, sőt, a vendégcsapat szerzett vezetést. A felezővonalnál Diaby szerzett erőszakosan labdát, passza a lestaktikát kijátszó Walcotthoz került. A fiatal szélső betört a tizenhatos jobb oldalán, a lövés helyett a lehető legrosszabbat – a keresztpasszt – választotta, ám a hazai védők Bendtner elél „tisztáztak”, s a dán másodjára a hálóba lőtt (0-1).

Barcelona-Arsenal – Bendtner gólja:

A londoniak még ki sem örülték magukat, máris egyenlített a hazai csapat. Az angol védelem – élen Silvestre-vel – sem állt a helyzet magaslatán. Messi tört előre a tizenhatos előterében, miközben betört, a Pedrónak szánt kényszerítő célt tévesztett. A Gallas-Song-Campbell-hiátus miatt meccsbe dobott francia hátvéd viszont “előzékenyen” visszapattintott az argentinnak, s az aranylabdás az ilyen ajándékot ritkán utasítja el: tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt.

Barcelona-Arsenal – Messi első gólja

Az egyenlítő találat kedvét szegte a Wenger-csapatnak. Pár erőtlen próbálkozásukkal ellentétben engedték játszani a BL-címvédőt, s ha ez megtörténik, rendszerint góllal bűnhődik a felelőtlen fél. A Barcelona a 37. percben egy ütemváltással vette át a vezetést. A baloldalon az akciót követő Abidal pazar passzt kapott, az alapvonalhoz érve belőtte a labdát. Vermaelen becsúszva csak kikotorni tudta, a pörgő labdát Pedro visszatette a középen érkező Messinek, aki nyolc méterről bepörgette a kapuba.

Barcelona-Arsenal – Messi második gólja:

A Messi-shownak ezzel még nem volt vége. A szépen kidolgozott második gól után ugyanis a Barca újabb ajándék-gólnak örülhetett – más kérdés, hogy a londoniak hibája a spanyolok jó játékának a következménye volt. A középpályán beragadó londoniak tétlenül nézték, ahogy Keita fejjel indítja Messit, a felezővonalról startoló támadó egyszerűen begyalogolt a kapuig.

Barcelona-Arsenal – Messi harmadik gólja:

A második félidőben a Barcelona lassította a tempót, Josep Guardiola két helyen is frissítette védelmét (a megsérülő Abidalt Maxwell, míg Krkicet Touré váltotta), s a katalánok kényelmesebb tempója nyomán a londoniakhoz került a labda. Az Arsenal először a 60. percben villant, nagy hirtelen Bendtnerhez került a passz, ám a dán ziccerben hibázott. Két perccel később Silvestre volt kellőképpen erőszakos, Bendtnerrel együtt két védőre vezethették a labdát, de nem értették meg egymást. Tíz perccel később Eboué jobboldali átívelése után Rosicky durrantott csúnyán fölé.

A hajrába érve egy hirtelen elvégzett Messi-szabadrúgás után Pedro ívelt át Almunia fölött, de a kapu mellett, majd a másik oldalon Bendtner fejelt kapufát. Az Arsenal az utolsó percekre ellőtte a puskaporát, nem úgy a hazai csapat – Messi egy egyéni akció során feltette a koronát keddi teljesítményére. A Barcelona a döntőért az Arsenalnál – védekezésben mindenképpen – erősebbnek ígérkező Interrel mérkőzik majd.

Barcelona-Arsenal – Messi negyedik gólja:

bajnokok ligája

Negyeddöntő, visszavágó:

Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 4-1 (3-1)
Camp Nou. Vezette: Stark (német)
Gól: Messi (21., 37., 42., 87.), illetve Bendtner (18.)
Sárgalap: Denilson (31.), Rosicky (44.), Eboué (66.)
Barcelona: Victor Valdes – Daniel Alves, Marquez, G. Milito, Abidal (Maxwell, 53.) – Xavi, Busquets, S. Keita – Pedro (Iniesta, 86.), Messi, Krkic (Yaya Touré, 57.)
Arsenal: Almunia – Sagna, Vermaelen, Silvestre (Eboué, 63.), Clichy – Denilson, Diaby – Walcott, Nasri, Rosicky (Eduardo, 73.) – Bendtner
Lövések (kapura): 15(8), illetve 6(2)
Szögletek: 3, illetve 2
Szabálytalanságok: 16, illetve 19
Labdatartás: 61%, illetve 39%
Továbbjutott: a Barcelona 6-3-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik