Élet-Stílus

Megint pénzt akarnak Annie Leibovitztól

Nem tud megszabadulni anyagi természetű gondjaitól Annie Leibovitz: a fotóstól ezúttal az a befektetési cég követel pénzt, amely segített neki partnert találni milliós adósságának rendezésére.

A Brunswick Capital Partners keresetet nyújtott be Leibovitz ellen, hogy hozzájusson 800 ezer dolláros (158,5 millió forint) sikerdíjához. A New York-i cég állítása szerint “kimerítő erőfeszítéseket” tett azért, hogy partnert találjon a fotós számára, aki így megmenekülhetett a csődtől és a képei feletti jogok elvesztésétől. Annie Leibovitz 24 millió dollárral (4,75 milliárd forint) tartozott, szorult helyzetéből a Brunswick Capital Partners által felhajtott Colony Capital segítette ki.

A megállapodás állítólag 40 millió dolláros (7,92 milliárd forint) összegről szól, ebből két százalékos sikerdíj járna a közvetítőnek. Az elismert fotós negyvenéves karrierje során többek között fényképezte John Lennont, II. Erzsébet királynőt, a terhes Demi Moore-t és az Obama családot. Felvételeit a popkultúra leghíresebb fotói között tartják számon.

Ajánlott linkek:

Annie Leibovitz galéria (NPG.com)
Színes gyűjtemény nem csak fotóművészeknek (Polc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik