Élet-Stílus

Boszniai látogatást tesz Angelina Jolie és Brad Pitt

Váratlanul Szarajevóba érkezett Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete, hogy hétfőn boszniai menekültekkel találkozzon.

Jolie-t Boszniába elkísérte élettársa, Brad Pitt is. Az UNHCR szóvívője szerint a pár teljes titokban, a sajtó jelenléte nélkül bonyolítja le boszniai programját, amelyről délután küldenek fotókat az újságíróknak.Jolie és Pitt vasárnap késő délután érkezett Szarajevóba magánrepülőgépen Velencéből. A színésznő március közepe óta Velencében forgat többek között Johnny Deppel Florian Henckel von Donnersmarck rendező The Tourist című filmjében.

Másfél évtizeddel a közel százezer emberéletet követelő és 2,2 millió embert – azaz a háború előtti lakosság mintegy felét – földönfutóvá tévő boszniai háború után (1992-1995) az országban az UNHCR adatai szerint ma is 117 ezer menekült él. Az újságírók és fotósok hada hiába várt a két amerikai filmsztárra vasárnap este és az éjszaka nagy részében az egyik óvárosi luxusszálloda előtt, ahol a pár a feltételezések szerint lakik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik