Élet-Stílus

Barcelona-parádé – videó

A Barcelona könnyedén felülmúlta a Bilbaót a katalán-baszk rangadón, s ezzel átvette a vezetést a Primera División tabelláján. Vasárnap a Real válasza következik.

Bár Josep Guardiola egy alaposan felforgatott kezdőcsapatot küldött pályára az Athletic ellen, a katalánok erejét jelzi, hogy még a Barcelona-B is összességében kényelmesen gyűrte le a baszkokat: a Bilbao ugyan az első félidő elején meg-megvillant, ám a sérüléséből visszatért Abidal beívelését követően Jeffren gólja a 27. percben elejét vette a vendégek lelkesedésének.

A játékrész hajrájában Krkic növelte az előnyt – s bár a pontok sorsa már ekkor eldőlt, az 59. percben a házigazdák a középpálya megerősítésére beküldött Xavi akciója nyomán tovább növelték a fórt.

A játékmester passzát Messi továbbította Abidalhoz, a francia menetrendszerűen emelt középre, ahol Krkic másodszor is megvillant. A hajrában Messi és Susaeta gólváltása alakította ki a végeredményt.

Barcelona-Bilbao – összefoglaló:

A Barca’-Real hétvégi párharc ismét katalán „vezetéssel” vette kezdetét, vasárnap a fővárosiak a Racing Santander otthonában próbálhatják meg visszaszerezni az első helyet.

Primera División, 30. forduló

Barcelona-Bilbao 4-1 (2-0)
Camp Nou, 89 817 néző. Vezette: Mateu Lahoz
Gól: Jeffren (27.), Krkic (40., 59.), Messi (67.), illetve Susaeta (77.)
Barcelona: Victor Valdes – Abidal, Piqué, Puyol, Maxwell – Csigrinskij, Busquets (Xavi, 54.), Yaya Touré (Dos Santos, 76.), Jeffren (Pedro, 68.) – Bojan, Messi
Bilbao: Iraizoz – Iraola, San Jose, Amorebieta, Koikili – David Lopez (Yeste, 46.), Javi Martinez, Gurpegui, Gabilondo (Toquero, 77.) – Susaeta, F. Llorente (Iturraspe, 70.)

Zaragoza-Málaga 2-0 (1-0)
Gól: Ponzio (45.), Suazo (76.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 77 pont, 2. Real Madrid 74 (29 mérkőzés), 3. Valencia 53 (29), 4. Mallorca 47 (29), 5. Sevilla 45 (29), 6. Bilbao 45 (30)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik