Élet-Stílus

Loeb ismét hódított

A hetedik világbajnoki címére hajtó francia Sebastien Loeb nyerte az idei vb harmadik futamát, a Jordán-ralit.

A Citroen francia menője nem kezdett valami jól, néhány szakasz után csak az ötödik volt az összesített rangsorban, a 11. etap után azonban beérte a sokáig vezető Jari-Matti Latvalát, és a Ford finn versenyzőjével azonos idővel állt az élen.
A következő menetben aztán 5,4 másodperces fórra tett szert, és az előnyét fokozatosan növelte, a vasárnapi második szakasz után pedig már tulajdonképpen eldőlt verseny, hiszen akkor már fél perc fölé kúszott az előnye a második Latvalával szemben, végül 35.8 szekundummal diadalmaskodott úgy, hogy kilenc szakaszt meg a 21-ből.

Mögötte Latvala, Petter Solberg volt a sorrend, Kimi Räikkönen a nyolcadik, Mikko Hirvonen pedig a 20. helyen zárt Jordániában. Az 56. futamgyőzelmet számláló Loeb – aki az előző, Mexikó-ralin is az élen végzett – a világbajnoki pontversenyben is vezet.

Jordán-rali:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroen C4) 2:41.06.7
2. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus RS) 35.8 mp hátrány
3. Petter Solberg (norvég, brit, Citroen C4) 1:11.8 p hátrány

A vb állása:
1. Loeb 68 pont
2. Latvala 43
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 37

Coulthard a DTM-ben tér vissza

David Coulthard újra versenyezni akar, ezért rajthoz áll idén a német túraautó bajnokságban, a DTM-ben. A korábbi Forma-1-es pilóta azzal indokolta döntését, hogy hiányzott neki az a feszültéség és légkör, ami az autóversenyzéssel jár.

A DTM-ben nem a skót lesz az egyetlen volt Forma-1-es versenyző, mivel a német Ralf Schumacher a tavalyi és tavaly előtti évhez hasonlóan 2010-ben is tagja a mezőnynek. A két pilótában a Forma-1-es múlt mellett szintén közös, hogy Mercedesszel száguldanak majd a német túraautó bajnokságban – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik