Élet-Stílus

Gera gólpasszal segítette csapatát – videó

A Fulham második félidei agresszívebb játékának köszönhetően legyőzte a német bajnokot, ám a Wolfsburg a hajrában mindent megtett a szépítésért – sikeresen. Gera mindkét hazai gólban „benne volt”.

Az első játékrészben a Fulham viszonylag kevesebb gondot okozott a
Barzagli által dirigált német védelemnek (Gera azért jó 28 méterről
megtornáztatta Benagliót), viszont szünet után az addig kiegyenlített
találkozó menete a hazaiak fele billent.
A játék képe ellenére. A németek ugyanis nagy rössel kezdték a második játékrészt, ám két, Misimovic által kidolgozott ziccerük is kárba veszett – egyért Dzeko, a másikért Grafite volt a felelős. A brazil helyzete után nem sokkal vezetést szerzett a Fulham. A bal szélen Gera vette észre a tizenhatos jobb sarkánál meginduló Zamorát, ütemes keresztpassza után a támadó egy cselt követően a kapu jobb alsó sarkába helyezett.

Újabb Wolfsburg-helyzet, és újabb hazai gól. A 63. percben Gera passza után Konchesky emelt Zamorához, a kapunak háttal álló támadó a robogva érkező Duff elé tálalt, s az ír 8 méterről nem hibázott. Egy óriási Dzeko-rontás – a bosnyák méterekről bombázott fölé – után ismét Grafite bakizott hatalmasat. Szemfülesen elcsípte Murphy rossz átadását, kapura tört, viszont annak ellenére, hogy jobb- és baloldalán is volt játékostárs, a lövés mellett döntött, rosszul.

Fulham-Wolfsburg – összefoglaló:

A hajrában már csak a – Martins játékba vetésével egyre veszélyesebb – vendégek akarata érvényesült, s a fáradó londoniak végül gólt kaptak: szögletből a berobbanó Madlung fejelt Scwarzer kapujába. A 2-1-es győzelem nyomán a visszavágó kétesélyes, az utolsó harminc perc viszont inkább a wolfsburgiakat dicsérte.

A Hamburg és a Benfica az angolokhoz hasonló arányban nyert saját közönsége előtt a Standard Liége, illetve a Liverpool ellen. A spanyol párharc első felvonása döntetlent hozott Valenciában, így a vendég Atlético Madrid várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő csütörtöki visszavágót.

Valencia-Atlético – összefoglaló:

európa liga

Negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Fulham (angol)-Wolfsburg (német) 2-1 (0-0)
Craven Cottage, 22 301 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Gól: Zamora (60.), Duff (63.), illetve Madlung (89.)
Fulham: Schwarzer – S. Davies, A. Hughes, Hangeland, Konchesky – D. Duff, Dan. Murphy (Baird, 87.), Etuhu, Dempsey – Gera – Zamora
Wolfsburg: Benaglio – Pekarik (Martins, 74.), Barzagli, Madlung, M. Schäfer – Josué – Riether, Gentner (Dejagah, 84.) – Misimovic – Grafite, Dzeko

Valencia (spanyol)-Atlético (spanyol) 2-2 (0-0)
Gól: Fernandes (67.), Villa (82.), illetve Forlán (59.), Lopez (72.)

Hamburg (német)-Standard Liége (belga) 2-1 (2-1)
Gól: Petric (42.), Van Nistelrooy (45.), illetve Mbokani (31.)

Benfica (portugál)-Liverpool (angol) 2-1 (0-1)
Gól: Cardozo (59., 79.), illetve Agger (9.)
Kiállítva: Babel (31., Liverpool)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik