Élet-Stílus

Clijsters nyert és egyenlített

Kim Clijsters nyerte a belga rangadót Justine Henin ellen, így ő játszhatja a döntőt Venus Wiliamsszel a Miamiban zajló tenisztorna női versenyében.

Nagy küzdelmet hozott és 2 óra 34 percig tartott a két korábbi világelső sorrendben 24. csatája. Kim Clijsters, akárcsak január elején, Brisbane-ben, ezúttal is jobbnak bizonyult Heninnél, azaz sorozatban második sikerét aratta honfitársa ellen, és ezzel 12-12-ra alakította kettejük egymás elleni mérlegét. A Miamiban 14. helyen kiemelt Clijsters könnyedén került lépéselőnybe, miután kétszer is elvette ellenfele adogatójátékát.
A folytatás azonban már korántsem volt sima, annyira nem, hogy a második, valamint a harmadik, döntő szett csak a rövidítésben dőlt el azután, hogy a mind a ketten összesen ötször brékelték le a riválist. A megnyert pontok aránya hűen mutatja, milyen szoros volt a meccs: a győztes Clijsters ugyanis a 233-ból mindössze öt labdamenettel nyert meg többet, mint Henin, így karrierje 37. tornagyőzelméért szállhat harcba szombaton. A döntőben aligha lesz könnyű dolga, hiszen a remek formában lévő, a Marion Bartom elleni elődöntőben zsinórban 15. győzelmét arató Venus Williams áll majd a háló másik oldalán.

A két belga közül Henin búcsúzott (MTI/EPA)

A két belga közül Henin búcsúzott (MTI/EPA)

A férfiak még csak a negyeddöntőnél tartanak a floridai viadalon. A világelső Roger Federert búcsúztató Tomas Berdych a soros akadályon is túljutott, miután három szettben legyőzte Fernando Verdascót. A cseh „kakukktojás” (az elődöntős mezőnyben egyedüliként ő nincs benne a legjobb tízben a világranglistán, momentán a 20.) a Mihail Juzsnyijt meglehetősen könnyedén kiejtő Robin Söderlinggel vív meg a döntőért. A másik ágon Rafael Nadal és a hazaiak kedvence, a 2004-es bajnok Andy Roddick csap össze.

Miami, női torna, elődöntő:
V. Williams (amerikai, 3.)-Bartoli (francia (13.) 6:3, 6:4
K. Clijsters (belga, 14.)-Henin (belga) 6:2, 6:7, 7:6

Miami, férfi torna, negyeddöntő:
Söderling (svéd, 5.)-Juzsnyij (orosz, 13.) 6:1, 6:4
Berdych (cseh, 16.)-Verdasco (spanyol, 10.) 4:6, 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik