Élet-Stílus

Gallas és Fabregas nélkül az Arsenal

A Barcelona elleni heroikus 2-2 során jókora vérveszteség érte az Arsenalt. Előbb a francia védőt kellett levinni, míg a hajrában Fabregas is húzta a lábát. Nélkülük kellene helytállni a Camp Nouban.

A SkySports információi szerint William Gallas valószínűleg a teljes idényt kihagyja. A francia védőt a 44. percben úgy kellett levinni a pályáról – edzője, Arséne Wenger szerint alighanem idén már nem számíthat rá. A középső védő izomfájdalmakra panaszkodott, a lábikrája sérült meg.

„Megsérült a lábikrája, valószínűleg vége a szezonjának” – aggodalmaskodott a Canal+-nak nyilatkozó Wenger, aki ugyanakkor arra is utalt, hogy a középső védő a világbajnokságig valószínűleg felépül majd. „Ebbe nem tartozik bele a világbajnokság. Azt hiszem, Gallas júniusra felgyógyul.”

A Chelsea egykori játékosa helyére Denilson állt be, míg Alex Song egy sorral hátrébb húzódva igyekezett betölteni a védő helyét – mint a második félidő elején kiderült, inkább kevesebb mint több sikerrel.

Wenger számára tovább bonyolódott a helyzet Fabregas valószínűsíthető kiválásával. A Barcelona elleni visszavágóról sárgalapjai miatt eltiltott irányító a 84. percben Puyollal birkózva harcolt ki tizenegyest, ám az esetnél megsérült, s bár a büntetőt belőtte, sántikálva fejezte be a találkozót.

„Megvárom a csütörtöki vizsgálatot, és remélem, idén még játszhatok az Arsenalban. De félek a legrosszabbtól, úgy érzem, valamim eltörött” – árulta el a spanyol a meccs utáni sajtótájékoztatón. Fabregas úgy véli, eltört a szárkapocscsontja.

Fabregast hosszasan ápolták - valami eltörött? (MTI/EPA)

Fabregast hosszasan ápolták – valami eltörött? (MTI/EPA)

Az Arsenal jelenleg harmadik a Premier League-ben, lemaradása négy pont a listavezető Manchester Uniteddel szemben. Hat mérkőzéssel a bajnokság vége előtt a londoniak igen nehéz helyzetbe kerülhetnek, hisz Gallas és Fabregas nélkül aligha tarthatják a lépést az élen álló United-Chelsea duóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik