Élet-Stílus

Eltörli a 15 kilós súlyhatárt a Wizz Air

Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága jelentősen leegyszerűsítette a feladott poggyászra vonatkozó szabályokat. Bár a feladandó poggyászba már felszabadultabban pakolhatunk, kézipoggyászunkat azonban árgus szemmekkel fogják figyelni a repülőtereken.

A Wizz Air április 1-jétől eltörli a túlsúly díjakat és a súlytól függetlenül egységesen egy díjat vezet be, amely online vásárlás esetén 4 125 Ft/csomag, reptéren való megvétel esetén pedig 8 250 Ft/csomag. Egy feladott poggyász maximálisan 32 kg lehet.

A kézipoggyászra vonatkozó szabályok azonban szigorodnak. Továbbra is egy darab, maximálisan 10 kg súlyú, standard méretű kézipoggyász vihető fel a fedélzetre. Azonban amennyiben a beszállító kapunál ennél nagyobb súlyú vagy méretű poggyásszal jelentkezik az utas, 16 500 Ft díjat kell fizetnie és a csomagot fel kell adni.

A repülőtéri check-in ezentúl fizetős szolgáltatás lesz és 1 372 forintba kerül, amennyiben ezt az opciót online veszi meg az utas és 2 750 forintba, ha a repülőtéren teszi ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik