Élet-Stílus

Nem a fékek okozták Vettel vesztét

A Red Bull istálló beszállítója, a Brembo szerint nem a fékek okozták Sebastian Vettel vasárnapi kicsúszását, a fékgyártó úgy véli, a 22 éves német egy összekötő elem meghibásodása miatt landolt a kavicságyban.

Az időmérőt megnyerő, s az élről startolva a győzelem felé robogó Vettel autója az Ausztrál Nagydíj 26. körében meghibásodott, így nem tudta pályán tartani a kocsit.

„Vettel kiesését nem a fékrendszer okozta” – állt a Brembo közleményében. „A bal első kerék és a tengely közötti nyomaték megszűnt, s ez vezetett a kicsúszáshoz.”

A pilóta a futam közben a fékekre panaszkodott, ugyanakkor jelezte, hogy fékezéskor szikrák csapnak elő a bal első kerekéből. A verseny után elárulta, hogy a 13-as kanyarba érve a kocsi alaposan megrázkódott.
„Ahogy megnyomtam a féket a 13-as kanyarban, éreztem, hogy valami nincs rendben. Pillanatokkal később már a kavicságyban landoltam.

Vettel kiesését követően a mögötte haladó Jenson Button állt az élre, s a remekül taktikázó címvédő előnye kitartott a kockás zászlóig. Vettel mindössze 12 pontot gyűjtött két futamon, a bahreini idénynyitón gyertyaproblémák miatt esett vissza a verseny végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik