Élet-Stílus

A divat modern temploma

Alaposan leporolta a múzeumokkal kapcsolatos elképzeléseket a Wai Think Tank tervezőiroda csapata. A terveket nézegetve bátran kijelenthető, hogy a legfelső szintre, még a sci-fi figurák is szívesen költöznének.

Az ötletet a japán tervezők Tokió talán egyik leghíresebb utcájától, az Omotesandóból kapták. Ez az utca ma már a világ divatjának jelentős, ha nem legfontosabb központja, szinte minden nagyobb márka képviselteti magát egy egyedi butikkal, vagy formabontó divatházzal. A tervezők azt a feladatot vállalták, hogy a divat múzeumának teremtenek megfelelő színteret, mindezt pedig azzal az „egyszerű” húzással képzelik el, hogy függőleges helyzetbe állítják az Omotesando utcát.

Az így kapott 100 méter magas toronyház különböző szintjei gyakorlatilag lebegnek, a tervezők úgy álmodták meg, hogy ezeket az egymástól különálló termeket liftek és lépcsők kössék össze. Az épületben a kiállítótermek mellett, természetesen egy hipermodern kifutó, kiszolgálóirodák tucatja és még üzletek is helyet kapnak. A nem mindennapi épület – amennyiben megvalósul – nemcsak a híres utca látképét bolygatja meg, de hamarosan Tokió egyik jelképe lehet majd.

Ajánlott linkek:

Vertical Omotesando (ArchDaily)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik