Élet-Stílus

Tévez „kivégezte” a Wigant – videó

Carlos Tévez 12 perc alatt három gólt is berámolt hétfő este a Wigannek, ezzel a Manchester City a Liverpool elé került az angol Premier League tabelláján, és nagy harcban van a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő negyedik helyért.

A BL-selejtezőt érő negyedik helytől lefelé jelenleg Tottenham (58 pont), Manchester City (56), Liverpool (54) a sorrend, és hogy így alakult, az elsősorban Carlos Téveznek köszönhető, aki szinte egymaga vezette sikerre a kisebbik manchesteri alakulatot hétfő este, az 56 perctől kezdve emberhátrányban játszó vendég Wigannel szemben.

A Premier League-ben egy híján 20 gólt számláló argentin csatár 12 perc alatt ért el mesterhármast. Előbb Vlagyimir Sztojkovics kapus ügyetlenkedését kihasználva közelről sodorta hálóba a labdát, majd egy zseniális sarkázás után talált be – számára rutinmunka volt az öt és feles jobb csücskéről a kapu üres tátongó bal oldalába helyezni. A harmadik gólja volt a legszebb: a jobb oldalon hozta fel a labdát, és mivel senki sem zavarta, betört a tizenhatosra, majd gondolt egyet, és a labda a jobb alsó sarokba landolt.



„Carlos nagyszerű csatár, csak remélni tudom, hogy a folytatásban is jól játszik majd, és amennyiben a csapat is úgy küzd, ahogy azt a második félidőben tette, akkor meglesz a negyedik hely” – értékelt a lefújást követően Roberto Mancini, a Manchester City olasz trénere, aki elismerte, hogy az első félidőben a vendégcsapat nagyon megnehezítette az övéi dolgát, s ehhez hozzátette, Gary Caldwell kiállítása bizony kulcsmomentum volt.

Premier League, 32. forduló:


Manchester City-Wigan Athletic 3-0 (0-0)


Gól: Tévez (72., 75., 84.)

Kiállítva: Caldwell (56., Wigan)

Korábbi eredmények:

Liverpool-Sunderland 3-0
Burnley-Blackburn Rovers 0-1
Bolton-Manchester United 0-4
Birmingham City-Arsenal 1-1
Chelsea-Aston Villa 7-1
Hull City-Fulham 2-0
Tottenham-Portsmouth 2-0
West Ham-Stoke City 0-1
Wolverhampton-Everton 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik