Élet-Stílus

Nincs pánik a Red Bullnál

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyelőre nem aggódik az autó megbízhatósága miatt, pedig Sebastian Vettel már két első helyet adott ki a kezéből.

Sebastian Vettel az idénynyitó Bahreini Nagydíjon az egyik gyújtógyertya meghibásodása miatt veszítette el az első helyet és lett negyedik, az Ausztrál Nagydíjon viszont már célba sem ért, miután a bal első kerék rögzítő csavarjának kilazulása miatt vezető pozícióból csúszott a kavicságyba.

Vettelnek elméletben már ötven pontja lehetne és kényelmes előnnyel vezetné a bajnokságot, ehelyett csak hetedik és már huszonöt pont a hátránya Fernando Alonsóval szemben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke csalódott, hogy szerencsétlenül alakult az elmúlt két futam, ám szavai szerint egyelőre mindenki nyugodt az istállónál. “Csak semmi pánik, ez egy hosszú szezon” – nyilatkozta Horner. “Gyors autónk van, és ami azt illeti, inkább szeretnék egy gyors kocsit, mint egy lassút.”

“Van két pole pozíciónk. Lehetne ötven is, de Sebastiannak egyelőre tizenkét pontja van. Ugyanakkor nagyon messze van a vége, lesznek még ebben a szezonban különböző fordulatok. Úgy vélem, Sebastian maximálisan bízik az autóban, egész hétvégén nagyon gyors volt. Sajnos, egy megbízhatósági hiba miatt elment a versenye, de biztosan tudom, hogy hétvégén ismét nagyon erős lesz.”

“Mindenkit megviselt, hogy az első és második rajthelyből csak két pontot szereztünk. De le fogunk higgadni, mert Ausztráliából is úgy utazhatunk el, hogy tudjuk, az autó szenzációsan jó. Ki kell javítanunk a dolgot és hétvégén még erősebbek leszünk.”

“Nem hiszem, hogy valaha is találkoztunk volna ezzel a hibával, ki kell vizsgálnunk az okait. De ami a világbajnokságot illeti, nincs okom azt gondolni, hogy Malajziában nem leszünk olyan jók, mint Melbourne-ben voltunk. Az aerodinamika egy olyan terület, amelyben idén jók vagyunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik