Élet-Stílus

A rendőrség szerint „rendben volt” a pólós bunyó

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a magyar és a szerb vízilabda-válogatott januári, szegedi edzőmérkőzésén kitört verekedés során, így lezárta a nyomozást.

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt közölte: a nyomozás során a rendőrság számos tanút – köztük edzőt és játékost – hallgatott ki, valamint beszerezte az esetről készült felvételt is. Ennek alapján megállapították, hogy „a játékosok nem lépték túl a vízilabda sportág kereteit, így a garázdaság törvényi tényállási elemeit sem valósították meg”. Ezek alapján a rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A hivatalból elrendelt vizsgálat azt követően kezdődött, hogy január 25-én verekedés tört ki a két nemzeti együttes szegedi tesztmeccsén, miután öt szerb pólós támadt Kis Gáborra, majd mindkét csapat tagjai bekapcsolódtak a bunyóba.

A két szövetségi kapitány, Kemény Dénes és Dejan Udovicsics megnyugtatta tanítványait, ám a harmadik negyedben kialakult újabb kakaskodás után úgy döntöttek, véget vetnek az összecsapásnak. Egyébiránt a két együttes aznap délután ismét edzőmérkőzést játszott, de akkor már zárt kapuk mögött és problémamentesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik