Élet-Stílus

Elsötétült a világ egy órára – videó!

Szombat este fél 9-kor a világ 125 országában - köztük Magyarországon is - mintegy négyezer településen, intézményben és háztartásban kialudtak a fények egy órára a klímavédelem és környezettudatosság jegyében. Videó!

A Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája elnevezésű kezdeményezéséhez idén minden eddiginél több település csatlakozott Magyarországon: a résztvevő települések száma a szervezet honlapja szerint 142, az intézményeké és vállalatoké 460 volt.

A fővárosban elsötétült minden híd, a Parlament, a budai vár, a Citadella, a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, a Nemzeti Múzeum, a Széchenyi fürdő és a Gellért szálló is.

Az akció honlapján látható országtérképet sűrű, többé-kevésbé egyenletes piros pontfelhő borította, jelezve a csatlakozó városok, falvak nagy számát.

A részt vevő intézmények sora iskoláktól és óvodáktól szállodákon, bankokon át vendéglátóhelyekig, alapítványokig tartott.

Az idén negyedszerre megszervezett akció keretében időzónák szerint egymást követve sötétültek el a nevezetes intézmények. “Így kívánjuk közölni a politikusaikkal, hogy nem adhatjuk fel a klímaváltozás elleni harcot” – mondta Debbie Champan, a WWF nagy-britanniai szervezetének szóvivője.

“A klímaváltozásra való felkészülés létfontosságú környezetünk és gyermekeink jövője védelmében” – mondta Gordon Brown brit kormányfő, amikor lekapcsolta a világítást a londoni Downi Street-i rezidenciájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik