Élet-Stílus

Sajátos duplázás és előzés a Soproni Ligában

A Videoton 626 perc után kapott gólt ismét a bajnokságban, pénteken kettőt is, ám ennek ellenére biztosan verte a Haladást, és ezzel a tabella élére állt.

A székesfehérvári csapat fölényben futballozott, többet birtokolta a labdát, mint a védekezésre összpontosító Haladás, de fél óra alatt mindössze egy helyzete akadt – aztán nyolc perc alatt háromszor is „beköszönt”, ezzel eldöntötte a pontok sorsát.

Andics előbb az öngólt „rúgatott” Guzmiccsal, majd saját csapattársát is kiszolgálta: életerős távoli lövése után Rózsa éppen Nikolics ütötte a labdát, és a szerb csatár hat méterről a léc alá lőtt. Két perc elteltével duplázott, miután Andre Alves kapufáját követően közelről talált be – tegyük hozzá: Andics ebben a gólban is benne volt.

A térfélcsere után is Videoton akarata érvényesült, és az 55. percben Guzmics megszerezte a második öngólját is. Átellenben Tóth Péter büntetőből szépített, egyszersmind véget vetetett a Videoton 626 percet „megélt” góltalanságának, majd a 81. percben Oross megpattant lövésével alakult ki a 4-2-es végeredmény.

Győzelmével a Videoton lépéselőnybe került, a tabella élére állt, és jelenleg három ponttal előzi meg a szombaton Zalaegerszegen vendégeskedő Debrecen csapatát.

Soproni Liga, 20. forduló:
Videoton FC-Szombathelyi Haladás 4-2 (3-0)
Gól: Guzmics (30., 56., mindkettő öngól), Nikolics (36., 38.), ill. Tóth P. (73., 11-esből), Oross (81.)

Szombat:
Újpest FC-Budapest Honvéd, 15:00
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus, 15:00
Kecskeméti TE-Ereco – Diósgyőri VTK, 15:00
Győri ETO FC-Lombard Pápa, 16:00
Kaposvári Rákóczi-Paksi FC, 16:00
ZTE FC – DVSC-TEVA, 17:30

Vasárnap:
Ferencváros-Vasas, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik