Élet-Stílus

Javítóintézetben a fegyvert rántó kosaras

A börtönt igen, a büntetést viszont nem úszta meg Gilbert Arenas, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Washington Wizards kosarasa.

A balhés amerikai kosarast engedély nélküli fegyvertartás miatt két év próbaidőre ítélte a bíróság. Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt nem követhet el további kihágásokat, különben súlyosabb büntetésre számíthat. A mostani ítélet szerint a 28 éves, háromszoros All Star-válogatott játékosnak 30 napot javítóintézetben, 400 órát pedig közmunkával kell töltenie, de ennyivel nem úszta meg: ugyanis 5000 dolláros pénzbírságot is kiszabtak rá.

Gilbert Arenast és klubtársát, Javaris Crittentont már korábban eltiltották a szezon végéig, addig fizetést sem kapnak. Konfliktusuk december 19-én kezdődött, amikor a Phoenixből hazafelé tartó repülőn egy fogadási vita hevében Crittenton megfenyegette Arenast, hogy „térden lövi”. Két nappal később Arenas négy, míg Crittenton egy pisztolyt vitt be a washingtoni csapat öltözőjébe, s a lőfegyvereket állítólag egymásra is fogták.

A tengerentúli profiliga (NBA) szabályzata szerint a kosárlabdázók rendelkezhetnek fegyverviselési engedéllyel, ám utazás közben, illetve a sportlétesítményekben tilos a pisztolyukat maguknál tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik