Élet-Stílus

Chelsea: előny lehet a BL-búcsú

Carlo Ancelotti, a Chelsea edzője szerint valami jó is van abban, hogy a csapata kiesett a Bajnokok Ligájából.

A londoni kékek a bajnoki versenyfutásban láthatják annak hasznát, hogy a riválisaikkal ellentétben nekik már nem kell a BL-lel foglalkozniuk, miután az Interrel szemben kettős vereséggel búcsúztak a sorozat nyolcaddöntőjében. „Természetesen csalódottak voltuk, amiért kiestünk, de ez előny is lehet. A negyeddöntős szereplés ugyanis sok energiát emésztene fel, nem csak fizikailag, szellemileg is megterhelő lenne” – véli Carlo Ancelotti.

A vetélytársak még állnak a nemzetközi porondon, a Manchester United a Bayern Münchennel, az Arsenal pedig a Barceloval csap majd össze a négy közé jutásért.

A Chelsea pillanatnyilag a második a Premier League tabelláján, egy pont a hátránya az éllovas Manchester United mögött, s ugyanennyivel előzi meg a harmadik Arsenalt.

„Egy pont ide vagy oda, nem számít a bajnokság ezen szakaszában. Mind a három élcsapatnak arra kell figyelnie, hogy valamennyi mérkőzését megnyerje, márpedig ez csak akkor megy, ha lelkileg, fizikailag toppon van egy csapat” – így az olasz tréner.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik