Élet-Stílus

Újabb helyeken szednek parkolási díjat

Már felszerelték a parkolóórákat a főváros új fizetőssé váló övezeteiben. Májustól az Árpád-híd pesti oldalának környékén megszűnik az ingyenes parkolás.

A XIII. kerületben a Dráva utca – Váci út – Róbert Károly körút – Népfürdő utca és a Róbert Károly körút – Váci út – Rákos patak – Népfürdő utca által határolt területeken kell hamarosan fizetni.

A területen május elejétől (várhatóan 3-ától) szednek pénzt a várakozásért. A Budapesti Önkormányzati Parkolási kft. kommunikációs felelőse Szabó Tamás az fn.hu-nak elmondta, hogy a területet két zónára osztották eltérő tarifákkal.


View Új fizetős zónák in a larger map

Az 1-es zónában, amely, a Róbert Károly körút és a Dráva utca szakasza 240 forint/óra lesz, a 2-es zónában, amelybe a Dagály strand környéke is tartozik, 160 forintos óradíjért lehet majd parkolni időkorlátozás nélkül.
A főváros egy másik területén a IX. kerületben is bővülnek a fizetős területek. Fizetőssé válik gyakorlatilag a József kőrúttól egészen a Haller utcáig az Üllői úttal és Soroksári úttal bezárt terület. (Ennek nagy része már eddig is fizetős volt, most a külső, a Haller utca felé eső részeken is fizetni kell majd.) Itt még konkrét döntés nem született a bevezetési időpontjáról, mondta el az fn.hu-nak Szabó Tamás, de a nyáron már várhatóan itt is fizetni kell majd, a díjazás pedig 160 forint/órás lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik