Élet-Stílus

Real: sima győzelem és csúcsbeállítás – videó

Mindössze egy napig állt a spanyol tabella élén a Barcelona: a Real Madrid simán győzött a Getafe otthonában, ezzel ismét elfoglalta az első helyet.

A Barcelona hívei nem sokáig bízhattak abban, hogy a Getafe szívességet tesz kedvenc csapatuknak azzal, hogy megállítja a nagy rivális Realt, ugyanis a királyiak már az első félidőben elintézték a középmezőnyhöz tartozó „kiscsapatot”. A csütörtök esti meccsen Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín gólpárbajt vívott egymással, egyaránt dupláztak, ezzel előbbi 17-re, utóbbi pedig 22-re növelte szezonbeli bajnoki góljainak számát.

A gólgyártást a portugál kezdte a 13. percben, szabadrúgásból, mintegy 17 méterről volt eredményes, majd argentin társa három perc alatt kétszer is betalált, hogy végül Cristiano Ronaldo egy újabb bombagóllal keretbe foglalja a madridi díszelőadást.

És ekkor még csak a 37. percben jártunk… A folytatásban a Getafe két góllal valamelyest elviselhetőbbé tette a vereségét, de összességében a Real Madrid sima győzelmet aratott, amellyel egyrészt visszatáncolt a tabella élére, másfelől egy szakállas, 69 éves rekordot is beállított: sorozatban nyolcadik bajnoki mérkőzésén lőtt legalább három gólt, márpedig erre utoljára 1941-ben az Atlético Madrid volt képes.

„Nem elégszünk meg csak a győzelemmel, nekünk az is fontos, hogy a csapat jó, élvezetes futballal rukkoljon elő. Mindig erre törekszünk, és most ez sikerült is…” – magyarázta Manuel Pellegrini, a Real Madrid trénere, aki leszögezte: nincsen rivalizálás Cristiano Ronaldo és Higuaín között, mindketten a csapat érdekeit tartják szem előtt.

A spanyol főváros „mindkét fele” ünnepelhetett csütörtökön, hiszen az Atlético is nyert, 2-0-ra az Athletic Bilbao ellen, ezzel a nyolcadik helyre kapaszkodott fel a tabellán.
Primera División, 28. forduló:
Getafe-Real Madrid 2-4 (1-4)
Gól: Parejo (38.), Pedro Leon (80.), ill. C. Ronaldo (13., 37.), Higuaín (20., 23.)

Atlético Madrid-Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
Gól: Forlan (54.), Agüero (86.)

Korábbi eredmények:
Barcelona-Osasuna 2-0
Almería-Zaragoza 1-0
Racing Santander-Real Mallorca 0-0
Tenerife-Villarreal 2-2
Valladolid-Espanyol 0-0
Valencia-Málaga 1-0
Sevilla-Xerez 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik