Élet-Stílus

Mocsai visszatérne a válogatottba

Mocsai Tamás levélben értesítette a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) első emberét, Sinka Lászlót arról, hogy kész visszatérni a válogatottba.

A 31 éves átlövő – aki a német TBV Lemgót erősíti, ám nyártól már a Flensburg-Handewittben folytatja pályafutását – novemberben mondta le a válogatottságot.

Egyébiránt akkor még Csoknyai István szövetségi kapitány egy személyben volt felelős a nemzeti csapatért, most viszont már édesapja, az MKB Veszprém vezetőedzői tisztségét ugyancsak betöltő Mocsai Lajos is a válogatottért dolgozik szakmai igazgatóként.

A válogatott április 16-18-án az észak-magyarországi Pannon Kupán szerepel, ahol Görögország (Ózd), Szlovákia (Tiszaújváros), valamint Lengyelország (Miskolc) lesz az ellenfél. Aztán következhet a szlovénok elleni, júniusi világbajnoki selejtezős párharc.

Mocsai Lajos és Csoknyai István a jövő héten hirdet keretet a Pannon-kupára.

A női keret

Szűkítette a Svédország elleni, áprilisi Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretét Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Kapusok: Herr Orsolya (Vác), Pastrovics Melinda (FTC), Pálinger Katalin (Győr),
Mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett (Békéscsabai), Kovacsicz Mónika (Viborg), Bulath Anita (DVSC), Tomori Zsuzsanna (csapat nélkül), Kovacsics Anikó (Győr), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Vác), Szabó Valéria (DVSC), Szamoránsky Piroska (Podgorica), Tóth Katalin (Békéscsaba), Szekeres Klára (Békéscsaba), Tóth Tímea (Vác), Zácsik Szandra (Ljubljana), Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Fehérvár)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik