Élet-Stílus

Mégis újra összeáll az ABBA?

Az együttes két férfi tagja már nem zárja ki, hogy egy bensőségesebb hangulatú koncert erejéig újra összeálljon a svéd zenekar .
Kapcsolódó cikkek

“Miért is ne?” – válaszolta Andersson arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy a négyes szűk körű koncertet adjon, amelyet a nézőknek világszerte közvetítenének. Andersson hozzátette azt is, hogy egyáltalán nem tartja rossz ötletnek.

Azért szenzáció a szerzőpáros mostani nyilatkozata, mert jókora hangnemváltás a korábbi álláspontjukhoz képest. Még a Mamma Mia filmmusical kapcsán merült fel, hogy a legendás együttes újra összeálljon, ám a tagok a lehetőségtől mereven elzárkóztak. “Egyszerűen nincs ok, amiért összeállnánk. A pénz nem számít és azt szeretnénk, ha az emberek úgy emlékeznének ránk, amilyenek voltunk” – mondta Ulvaeus 2009-ben.

Video: Waterloo, a nagy áttörés – ezzel a számmal megnyerték az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivált, és az ABBA elindult világhódító útjára. A Waterloo az első számuk, amely kislemezként első helyezést ért el, ráadásul egyszerre több országban, köztük Nagy-Britanniába. Érdekes módon hazájukban csak a 3. helyig jutott.

Video: Dancing Queen – talán a legsikeresebb ABBA-dal. Tizenhárom ország slágerlistáján került az első helyre, és a zenekar egyetlen kislemeze, mely az Egyesült Államokban is a csúcsra jutott. A szám szerepel a Rolling Stone magazin “Minden idők 500 legjobb dala” listáján is (#171). Agnetha Fältskog – a lányok közül a szőke – egy tévéműsorban így nyilatkozott: “Gyakran nehéz megjósolni, mely számból lesz sláger. A Dancing Queen kivétel volt – mindannyian tudtuk, hogy robbannia fog.”

Video: Hole in your soul – a szerk. egyik nagy kedvence. A legzúzósabb ABBA-szerzemény. Kislemezen nem jelent meg, a The Album c. lemez B-oldalán található. Kőkemény rock and roll (a svéd csapat mércéje szerint mindenképpen), minket a leglehangolóbb, felhős-esős-hideg napokon is fel tud dobni.

Ajánlott linkek:

Hivatalos oldal

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik