Élet-Stílus

A magyar e-mail forgalomban a legtöbb a spam

A márciusban világszerte küldött e-mailek több mint 90 százaléka volt spam, Magyarországon volt a legmagasabb - 95,7 százalék - a kéretlen reklámüzenetek aránya - derült ki az informatikai biztonsággal foglalkozó Symantec társaság tanulmányából.

A spamek aránya minden törekvés ellenére egyre emelkedik, 2002-ben csak az e-mail forgalom 14,7 százalékát, az elmúlt hat hónapban már 86,3 százalékát tette ki, márciusban pedig átlépte, és 7 tizeddel meg is haladta a 90 százalékos határt.
“Ez mérföldkő, de nincs benne semmi meglepő” – mondta a Symantec egyik szakértője, aki szerint további emelkedés várható.

A magyar e-mail forgalom 95,7 százalékát tették ki spamek, ezzel Magyarországon a “legszennyezettebbek” a postaládák. Dániában 94,9, Olaszországban 94,7 százalék ez az arány. Japánban és Bahreinben is sok a spam, az előbbi országban 87,5, az utóbbiban 87,4 százalék.

A szektorok szerinti megoszlás is érdekes képet mutat: a legtöbb spamet a mérnökök kapják (94,7), de az oktatás 91,9 százalékkal a második legszennyezettebb, a pénzügyi szektor 89,5 százalékkal a harmadik, megelőzve a közszférát (89,1 százalék).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik