Élet-Stílus

Két gól és egy piros a derbin – videó

Gary Medel volt a főszereplő az argentin labdarúgó-bajnokság rangadóján: két góljával eldöntötte a mérkőzést, majd második sárga lapja után kiállították.

A Bunos Aires-i csúcsderbi eredetileg a vasárnapi programban szerepelt, de a heves esőzés és az irreális körülmények miatt a bíró tíz perc elteltével beszüntette a Boca Juniors-River Plate mérkőzést, amelyet csütörtökön pótoltak La Bombonera Stadionban.

A házigazda Boca Juniors 2-0-ás győzelmet aratott, mindkét gólját Gary Medel szerezte, aki előbb Juan Roman Riquelme szabadrúgása után közelről kotorta kapuba a labdát, majd térfélcserét követően egy formás támadás végén bombázott 15 méterről a hálóba.

A meccs hőse dicstelenül hagyta el a pályát, a 75. percben ugyanis második sárga lapját is megkapta, így a kiállítás sorsára jutott. Győzelme ellenére a Boca még mindig a River Plate mögött tanyázik a tabellán, jelenleg a 14. helyen áll, míg az ősi rivális a 13.

A rangadót a helyszínen tekintette meg Diego Maradona szövetségi kapitány, aki nem ápol éppen felhőtlen viszont Riquelmével, nem is számol Boca Juniors karmesterével a nemzeti csapatnál, a 31 éves játékos pedig válasz gyanánt elzárkózott a válogatottbeli szerepléstől. A Boca-tábor szerint ugyanakkor kedvencüknek mindenképpen ott lenne a helye a világbajnokságon, üzentek is Maradonának: „Ha elviszed, bajnok leszel”.

Argentin bajnokság (Clausura), 10. forduló:
Boca Juniors-River Plate 2-0 (1-0)
Gól: Medel (13., 48.)
Kiállítva: Medel (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik