Élet-Stílus

Robbanásszerűen megnőtt a császármetszések száma

Az amerikai nők egy része azért választja a császármetszést, mert szeretné beírni a határidőnaplójába a szülés pontos időpontját.

2007-ben az USA-ban az összes szülés 32%-a volt császármetszéses szülés, ami körülbelül 1,4 millió újszülöttet jelent. – derül ki egy kedden nyilvánosságra hozott tanulmányból. A vizsgált időszakban (1996-2007 között) 53%-kal emelkedett a császármetszések száma, sőt 2006-ban ez volt a leggyakrabban végzett sebészeti beavatkozás.

A növekvő tendencia azért ijesztő, mert a császármetszés nagy műtét. A beavatkozás során a csecsemőt és a placentát is az anya has- és méhfalán keresztül távolítják el. Mindennek ellenére egyre többen választják a szülés ezen módját. A tanulmány szerint a háttérben álló okok közül az egyik, az idősebb anyai életkor, a 30-as 40-es éveikben járó nők megpróbálják összeegyeztetni a szülést munkájuk ütemével. „Alapvetően be akarják írni a szülés dátumát a határidőnaplójukba” – nyilatkozta Dr. Judit Rossiter, a baltimore-i St Joseph’s Medical Center szülés-nőgyógyásza.

Ajánlott linkek:

Durván megnőtt a császármetszéses szülések száma (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik