Élet-Stílus

James Cameron szerint a 3D-nek vannak veszélyei

A normál technikával készült filmeket ripsz-ropsz háromdimenziósra változtató filmtrend veszélyeire figyelmeztetett James Cameron, az Avatar rendezője.

Cameron szerint veszélybe sodorja az új technika fogadtatását, ha hirtelen minden film három dimenzióssá változna. “Nem szabad ilyen döntéseket hozni a filmstúdióknak, pedig megteszik, mert habozás nélkül feláldozzák a minőséget az alacsonyabb költségekért.” Az Avatar rendezője a film DVD-kiadását népszerűsítő rendezvényen beszélt arról, hogy a 2D-s filmek ripsz-ropsz 3D-re változtatása helyett, ezeket a filmeket eleve 3D-ben kellene leforgatni, mert csak ez garantálhatja a minőséget.

A rendező nem titkolja, hogy éppen korábbi sikerfilmje, a Titanic háromdimenzióssá változtatásán dolgozik, úgy fogalmazta meg a különbséget, hogy az nem egy “összecsapott átalakítás” lesz, mivel elegendő időt szán a színvonalas kidolgozásra. Cameron neve a napokban egy botrány kapcsán is felmerült már. A rendező interjúban üzent a Fox News riporterének, Glenn Becknek, aki korábban azzal vádolta meg Cameront, hogy “az Antikrisztus címre hajt.” James Cameron minden szégyenérzet nélkül egyszerűen “seggfejnek” titulálta Becket és kifejtette egyáltalán nem érti, hogy kerülhetett anno a CNN-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik