Élet-Stílus

MLSZ: Csányit felkérték az elnökjelöltségre

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökválasztást és közgyűlést előkészítő bizottsága kedden hivatalosan felkérte Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját, hogy vállalja el a jelöltséget a szervezet elnöki posztjára.

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint Helmeczy László alelnök, és Garancsi István elnökségi tag egy személyes találkozó keretein belül tájékoztatták Csányit a felkérésről, s indoklásukban elmondták: “a hivatásos és az amatőr labdarúgás világa szívesen látná őt a magyar futball első számú vezetőjének tisztségében.”

Az MLSZ képviselői a megbeszélésen tájékoztatták az 57 éves üzletembert a szövetség alapszabályának, szervezeti felépítésének, irányításának lényeges kérdéseiről. A több mint másfél órás tárgyaláson a résztvevők beszélgettek a labdarúgás fejlesztéséről és az utánpótlás-nevelésről is.

A MLSZ közleménye szerint Csányi megköszönte a felkérést, ugyanakkor hangsúlyozta: “végleges álláspontjának kialakításához tisztán kell látnia az MLSZ pénzügyi-gazdasági helyzetét illetően, és más lényeges, a labdarúgást és az MLSZ-t érintő kérdésekben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik