Élet-Stílus

Az edző állásába került az újabb sevillai botlás – videó

A Sevilla kirúgta edzőjét, Manolo Jimenezt, miután csapata nem bírt a sereghajtó Xerezzel a Primera División 28. fordulójának kedd esti találkozóján.

A gödörben lévő Sevilla ugyan előnybe került a tabella alján szerénykedő, vendég Xerezzel szemben, de előnyét nem tudta megőrizni a lefújásig. A 92. percben Gioda pofozta a kapuba a szerencsésen elépattanó labdát, ezzel – amúgy cseppet sem érdemtelenül – egyenlített, egyúttal Manolo Jimenez sorsát is megpecsételte.
A találkozó után ugyanis arra jutott a BL-ben az esélytelenebb CSZKA Moszkva ellen elvérző, immár hét mérkőzés óta nyeretlen Sevilla vezetősége, hogy váltásra van szükség a kispadon, s megköszönte a 2007 óta irányító Manolo Jimenez munkáját.

Az andalúziai klub már hivatalosan is bejelentette a döntést, egyúttal közölte, amíg nem találják meg a 46 éves szakvezető utódját, addig Ramon Orellana és Ignacio Oria közösen felügyeli a spanyol tabella ötödik helyén tanyázó csapat felkészülését.

Sevilla-Xerez 1-1

A keddi játéknap másik mérkőzése ugyancsak a lefújás előtt nem sokkal, jelesül a 94. percben dőlt el: Diego Castro tizenegyesből elért góljával a Sporting Gijón 2-1-re legyőzte a nemzetközi kupaszereplésre hajtó, a keddi mérkőzést kilenc emberrel befejező Deportivo La Corunát. A sevillai kollégáikhoz hasonlóan a galíciaiak szintén nincsenek csúcsformában, igaz, ők egyelőre csak három mérkőzés óta nyeretlenek. A két vereség és egy döntetlen után újra diadalmaskodó Sporting Gijon feljött a 10. helyre a tabellán.

Primera División, 28. forduló:
Sevilla-Xerez 1-1 (0-0)
Gól: Kanoute (62., 11-esből), ill. Gioda (92.)

Sporting Gijón-Deportivo La Coruna 2-1 (1-0)
Gól: Bilic (30.), Castro (94., 11-esből), ill. Adrian (65.)
Kiállítva: Aranzubia (11.), Lopo (90., mind a kettőDeportivo La Coruna)

Szerda:
Racing Santander-Real Mallorca, 20:00
Barcelona-Osasuna, 20:00
Almería-Real Zaragoza, 20:00
Tenerife-Villarreal, 20:00
Valladolid-Espanyol, 20:00
Valencia-Málaga, 22:00

Csütörtök:
Getafe-Real Madrid, 20:00
Atlético Madrid-Athletic Bilbao, 22:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik